030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Hoe bedenk je een inspirerende voorbereidingsopdracht Print

In het kort

Geef jij onderwijs en wil je dat de voorbereiding van deelnemers van toegevoegde waarde is voor jouw les? Doe dan mee aan deze workshop. In één avond ontdek je inspirerende voorbereidingsopdrachten, kies je een passende vorm bij jouw lesdoel en kun je opgedane kennis toepassen voor jouw onderwijs.

Wat je leert

‘Om je voor te bereiden op deze les, lees je artikel ……’. Dit is een veelgehoorde voorbereidingsopdracht. Dat mag en kan best wat spannender en uitdagender. Maar hoe zorg je voor een inspirerende voorbereidingsopdracht die deelnemers ook echt doen en waar ze iets aan hebben? Dat leer je in deze workshop.

We gaan in op vragen als: Wat is een goede voorbereidingsopdracht? Welk doel bereik je met die voorbereiding? En hoe maak je dit vervolgens relevant voor de deelnemers?

Je gaat aan de slag om een van jouw eigen voorbereidingsopdrachten te herzien. Zo sluit je deze module af met een concreet resultaat: een inspirerende voorbereidingsopdracht voor jouw onderwijs.

Na afloop van deze module:

  • Weet je wat een goede voorbereiding is (en wat niet werkt).
  • Ken je verschillende mogelijkheden om een voorbereiding vorm te geven.
  • Kun je een passende voorbereiding inzetten om jouw lesdoel te bereiken.
  • Maak je de voorbereiding relevant voor de deelnemers.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • Milou van Roosmalen, onderwijskundige NSPOH.
  • Elsbeth ten Kate, onderwijskundige NSPOH.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor docenten die les geven bij de NSPOH en die met een frisse blik naar hun eigen onderwijs willen kijken.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.