030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Educatief partnerschap JGZ Print

In het kort

In 2019 is de opleiding tot jeugdarts volledig vernieuwd en wordt er continue gewerkt aan het verbeteren en doorontwikkelen van het onderwijs. Het instituutsonderwijs en de praktijkopleiding lopen goed, maar er is nog ruimte voor verbetering om het instituutsonderwijs écht ondersteunend te laten zijn aan wat de aios in de dagelijkste praktijk tegenkomt. Daarom is er een groot project gestart waarbij het instituutsonderwijs en de toetsing van de eerste fase arts M+G, profiel jeugdarts, onder handen genomen worden. Om een betere aansluiting bij de praktijk te bewerkstelligen, hebben wij als opleiders kennis van praktijopleiders en ervaring uit de praktijk hard nodig!

Waar streven we naar?

Opleiden doen we samen

Een opleiding waarbij de onderwijsdagen een duidelijke relatie hebben met wat de aios in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Onderwijsdagen waarop in een veilige, gecontroleerde setting geoefend kan worden met nieuwe vaardigheden, die vervolgens in de complexe beroepspraktijk geïntegreerd worden in het handelen. De uitkomsten van de opdrachten en korte praktijk beoordelingen (KPB’s) moeten input en sturing geven aan de ontwikkeling van de aios. Het onderwijs geeft input voor de toetsing, in de praktijk wordt geoefend en beoordeeld, en de resultaten leveren ontwikkelpunten voor de aios op.

Voordat we zo ver zijn, hebben we zoveel mogelijk input uit de praktijk nodig. Opleiden doen we samen, dus een opleiding in samenspraak vormgeven, daar streven we naar!

Wat je leert

Tijdens deze bijeenkomst bespreken we de bevindingen en ideeën die reeds uit dit project naar voren zijn gekomen. We nemen jou als deelnemer mee in de onderwijskundige achtergrond van de plannen en we vragen je om input te geven op de bevindingen en ideeën. Met de uitkomsten van deze ochtend gaan wij vervolgens aan de slag. We bespreken hoe je op de hoogte gehouden wil worden van de vorderingen en hoe je als praktijkopleider betrokken blijft.

Denk mee!

Vind je het leuk om mee te denken over de invulling van het instituutsonderwijs en heb je wensen voor de verbetering van het instituutsonderwijs en de toetsen? Laat je dan horen en meld je dan aan voor deze onderwijsdag!

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door JGZ-opleiders Nicole Siers en Lianne Reinders.

Voor wie

Praktijkopleiders JGZ.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.