030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing praktijkopleiders vertrouwensartsen Print

In het kort

Deze dag is bedoeld voor verdere versterking van de praktijkopleiding. Tijdens deze dag wordt er didactische scholing aangeboden om jouw vaardigheden als praktijkopleider te versterken. Tijdens de ochtend staan we stil bij het evalueren van de ervaringen met de eerste en tweede lichting aios en het curriculum (inclusief toetsen) van de opleiding. De invulling van de middag staat nog niet geheel vast. Als je zelf wensen hebt is daar nog ruimte voor en horen we dat graag!

Wat je leert

De ochtend staat in het teken van evalueren en vooruitblikken op het curriculum van de aios. De eerste lichting aios (die gestart is in september 2021) heeft de opleiding afgerond. Hoe is dat verlopen? En hoe ziet het curriculum eruit voor de aios van maart 2023 en wat is de planning voor september 2024? We kijken samen naar een aantal toetsen (praktijkopdrachten, KPB’s) om hier een verbeterslag in aan te brengen.

De middag wordt nog nader ingevuld met een onderwerp waar jullie als praktijkopleiders behoefte aan hebben. Graag ontvangen we je inbreng in een mail naar opleidingva@nspoh.nl liefst vóór 1 april 2024.

Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als:

  • Leerklimaat: hoe realiseer je een optimaal leerklimaat binnen je huidige opleidingscontext, ook al is die misschien niet altijd 100% haalbaar?
  • Wat is goede praktijkbegeleiding: waar loop je tegenaan en wat kun je doen om je opleiderschap verder te verbeteren binnen de bestaande context?
  • EPA’s beoordelen en bewijsvoering: een onderwerp waar we het al eerder over hebben gehad. Waar staan we nu? Wat heb je nodig om de beoordeling goed te kunnen doen?
  • Eigen inbreng is ook zeer welkom.

Docenten

Worden later bekend gemaakt.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios vertrouwensarts.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.