030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing voor opleiders van aios sociale geneeskunde Print

In het kort

Ben je erkend als praktijkopleider en zoek je didactische scholing voor praktijkopleiders van aios sociale geneeskunde? Doe dan mee aan deze module. In één dag scherp je samen met andere praktijkopleiders je didactische vaardigheden aan. We behandelen twee onderwerpen: ‘Hoe ga je als praktijkopleider om met diversiteit?’ en ‘Breinleren’.

Wat je leert

Omgaan met diversiteit en ‘Breinleren’

Je kunt de eendaagse module ‘Didactische scholing voor praktijkopleiders van aios sociale geneeskunde’ volgen als bij- of nascholing.
Als praktijkopleider kun je in de omgang met je aios op meerdere vlakken met diversiteit te maken krijgen. Er zijn bijvoorbeeld verschillen tussen mannen en vrouwen, verschillen in leeftijd, werkervaring, karakter of cultuur. Als je meerdere aios begeleidt, zijn er verschillen tussen deze aios. Daarnaast is er vaak ook sprake van persoonlijke verschillen tussen praktijkopleider en aios. In het dagdeel Omgaan met diversiteit bespreken we strategieën om hier goed mee om te gaan.
In het andere dagdeel richten we ons op ‘Breinleren’. Daarmee bundelen we een aantal belangrijke inzichten over de werking van de hersenen. Door die inzichten toe te passen kun je als praktijkopleider het actieve leren bij je aios bevorderen.
Na het volgen van deze module heb je vaardigheden verworven in het beoordelen van je aios. Deze vaardigheden zijn specifiek voor jouw profiel of specialisme.
Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • Drs. Felicia (F.G.A.), senior opleider/adviseur NSPOH
  • Drs. Col (N.J.Th.), psycholoog, Prevoo

Voor wie

Didactische scholing praktijkopleiders aios sociale geneeskunde

Voor praktijkopleiders van aios Sociale Geneeskunde die de  driedaagse basistraining hebben gevolgd en andere professionals die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Toelatingseisen

De module ‘Didactische scholing voor praktijkopleiders van aios sociale geneeskunde’ is geschikt voor:

  • erkende praktijkopleiders van aios Sociale Geneeskunde, die de driedaagse basistraining hebben gevolgd.
  • anderen die onder verantwoordelijkheid van een erkend praktijkopleider aios Sociale Geneeskunde begeleiden.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.