030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – One Minute Coaching, de verdieping Print

In het kort

Fris je kennis op hoe je door middel van One Minute Coaching je aios kort en krachtig kunt begeleiden met korte interventies. Ga op zoek naar welke interventie jij wanneer inzet, welke mogelijkheden je nog meer hebt en oefen je vaardigheden met een acteur.

Wat je leert

De korte interventies van One Minute Coaching: complimenteren, inspireren, confronteren en provoceren, zijn heel effectief om snel de juiste invloed te hebben in je contact met je aios, maar ook om jezelf te “beschermen” niet altijd in de hulpstand te schieten bij een vraag van je aios. Gebruik je eigen talenten en die van je aios om tot een goede samenwerking en begeleiding te komen.  Deze module begint met een korte opfrisser waarin je weer scherp krijgt hoe deze interventies werken. Vervolgens wissel je uit met de docent en de andere deelnemers of je hier al ervaring mee hebt opgedaan en hoe jij en je aios dat ervaren hebben.

‘s Middags sluit een acteur aan zodat je de casuïstiek die ’s ochtends besproken is desgewenst opnieuw kunt oefenen. Wie weet wil je, als je op die situaties terugkijkt, de interventie toch op een andere manier toepassen.  Daarnaast wordt er verdieping gegeven in alle vier de interventies en wanneer je deze wel/niet inzet.

Na afloop van deze module:

  • ben je voldoende vaardig om een of meer One Minute Coaching interventies in te zetten die voor jou en je aios bruikbaar en relevant zijn.
  • weet jij wanneer je One Minute Coaching het beste inzet, ook wanneer je “in herhaling” valt.
  • weet je One Minute Coaching ook op jezelf toe te passen en zo tijd over te houden en meer in je eigen flow te kunnen werken.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door:

  • H. (Harm) van Kuijk, trainer bij Convera Communicatie & Coaching, gecertificeerd trainer en acteur voor One Minute Coaching.
  • Lieke de Bruin, acteur One Minute Coaching, sociaal psycholoog, aandachtsgebied geweldloze communicatie.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

NB Deze dag bouwt voort op eerder onderwijs over One Minute Coaching. We gaan er daarom vanuit dat je een dagdeel over One Minute Coaching hebt gevolgd hebt als je je inschrijft voor deze dag. Twijfel je hierover? Check dan svp bij de NSPOH contactpersoon.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? Ook in 2024 betaalt SOGEON voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G in september 2024 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.