030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – de motivatieformule! Print

In het kort

Motivatie: het lijkt soms wel een toverwoord. En inderdaad, het is ook ontzettend belangrijk in een opleiding. Werk jij als praktijkopleider van aios en wil je de formule van motivatie ontrafelen? Zodat je als praktijkopleider goed kunt inspelen op de motivatie van jouw aios? Doe dan deze eendaagse module.

Wat je leert

De drie pijlers van motivatie en hoe je daar op inspeelt

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Wist je dat de meeste aios in de eerste periode van hun opleiding vooral gericht zijn op overleven? Dat zij na het eerste jaar een dip doormaken in hun motivatie? En dat zij gedrag vooral veranderen als zij hier de noodzaak van inzien en vertrouwen dat ze het kunnen? Dit is belangrijke informatie die jou als praktijkopleider zal helpen in je taak.

Tijdens deze eendaagse training ontrafelen we daarom de toverformule van motivatie. Je leert over een aantal belangrijke aspecten van motivatie en oefent aan de hand van eigen casuïstiek met lastige situaties waarbij motivatie een rol speelt.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • weet je wat de drie pijlers van motivatie zijn en hoe je daar als opleider op inspeelt.
  • weet je hoe de ontwikkeling tot professional verloopt en hoe je daar als opleider op aansluit.
  • kun je handvatten gebruiken voor lastige situaties, waarbij motivatie een rol speelt.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door drs. F.J.M. (Frans) Vlek, opleider/adviseur NSPOH.

Voor wie

  • Voor erkende praktijkopleiders van aios Sociale Geneeskunde
  • Voor anderen die onder verantwoordelijkheid van een erkend opleider een aios Sociale Geneeskunde begeleiden.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling in een gesubsidieerd profiel van arts M&G? Dan worden er voor jouw deelname aan dit onderwijs geen kosten in rekening gebracht. We verzoeken je de gegevens van de werkgever bij factuurgegevens in te vullen zodat wij dit administratief kunnen verwerken.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2020 kreeg deze module van de deelnemers een 8,1.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.