030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – De MBTI als hulpmiddel in de begeleiding Print

In het kort

Testen zijn er in allerlei soorten en maten. De MBTI (Myers Briggs Type Indicator) kan jou helpen om onderlinge verschillen in samenwerking en communicatie te begrijpen. Wil je inzicht in voorkeursgedrag van jou en je aios en weten en hoe de verschillende stijlen op elkaar in kunnen werken? Volg dan deze didactische scholing De MBTI als hulpmiddel in de begeleiding.

Wat je leert

Gebruik de MBTI om je aios nog beter te begeleiden

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Deze telt mee als een dag erkende didactische scholing voor praktijkopleiders.

Je maakt op deze dag kennis met de MBTI. Deze manier van kijken is gebaseerd op de karaktertypologieën volgens Jung. Meer dan 50 jaar onderzoek en ontwikkeling hebben meegewerkt aan de betrouwbaarheid en validiteit van dit instrument. De Indicator beoordeelt niet maar ordent je voorkeursstijl en geeft een richting voor je vanzelfsprekende kwaliteiten en valkuilen. Het geeft inzicht in jezelf en geeft mensen de ruimte hun onderlinge verschillen beter te begrijpen. Vanzelfsprekend gaat het ook om de wijze waarop verschillende stijlen op elkaar in kunnen werken. We werken toe naar antwoorden op de vraag: hoe kan ik deze informatie gebruiken om mijn aios nog beter te begeleiden?

Je vult vooraf de MBTI-vragenlijst in.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • ben je je bewust van een aantal kwaliteiten en valkuilen van zowel jezelf als je aios.
  • heb je je inzicht in de effecten van (eigen) gedrag vergroot.
  • ben je je bewust van het verschil tussen inhoud en proces in de communicatie.
  • beschik je over handvatten voor het begeleiden van je aios en heb je hiermee geoefend.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door Kathinka Fortuin, facilitator in organisatie- en persoonlijke ontwikkeling en sinds 1989 oprichter/ eigenaar van Bureau Liedeweijde.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? SOGEON betaalt dan dit jaar voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G op 20 september 2023 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.