030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – Coping met corona Print

In het kort

Leer op deze dag hoe je je aios kunt helpen om zo goed mogelijk om te gaan met de beperkingen door de Coronamaatregelen.

Wat je leert

We maken een periode mee waarin aios en hun praktijkopleiders zich moeten aanpassen aan de beperkingen die voortvloeien uit het COVID-19 beleid. De kans is groot dat we hier nog langere tijd mee te maken hebben.
Dit onderdeel gaat in op noodzaak en nut van psychologische coping mechanismen. Je kijkt naar de valkuilen van die diverse mechanismen en hoe je dat aan kunt pakken. Je doet vervolgens oefeningen in goede coping. En uiteraard leggen we bij dit alles voortdurend de link naar je werk als praktijkopleider.

Na afloop van deze module kun je

  • effectief omgaan met de valkuilen van coping mechanismen
  • je aios ondersteunen in het goed omgaan met de valkuilen van coping mechanismen
  • samen met je aios de nodige aanpassingen aan diens praktijkopleiding formuleren als effectieve oplossingen.

Voor wie

Praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Docenten

drs. N.J.Th. (Col) Prevoo, zelfstandig trainer bij bureau Klotz, Schouten en Prevoo.

Toelatingseisen

Je bent praktijkopleider van een aios SG en hebt de basisscholing voor praktijkopleiders gevolgd of je bent betrokken bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling in een gesubsidieerd profiel van arts M&G? Dan worden er voor jouw deelname aan dit onderwijs geen kosten in rekening gebracht. We verzoeken je de gegevens van de werkgever bij factuurgegevens in te vullen zodat wij dit administratief kunnen verwerken.

Ervaringen

Score in eerdere evaluatie: in 2020 kreeg deze module van de deelnemers een 8,1.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.