030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – de basis van situationeel begeleiden Print

In het kort

Wil je op een effectieve manier je begeleidingswijze aanpassen aan wat jouw aios in deze specifieke situatie nodig heeft? Volg dan deze dag van Col Prevoo over situationeel leiderschap.

Wat je leert

Situationeel leiderschap: instrueren en delegeren

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Gedurende de opleiding ontwikkelt de aios zich. In het begin van de opleiding heeft hij of zij dan ook een ander soort ondersteuning nodig dan aan het einde van de opleiding. Dit vraagt van jou als praktijkopleider vaardigheden in verschillende begeleidingsstijlen. Het aanpassen van je begeleidingsstijl aan je aios noemen we situationeel leiderschap. Je onderzoekt tijdens de voorbereiding en tijdens de dag je eigen begeleidingsstijl met vragenlijsten en gaat na hoe je verschillende begeleidingsstijlen kunt inzetten.

 Na afloop van deze eendaagse didactische scholing:

  • kun je uitleggen wat situationeel leiderschap is;
  • kun je in je begeleiding aansluiten op het niveau, de ontwikkelingsfase en behoefte van de aios;
  • verschillende begeleidingsstijlen inzetten in begeleidingsgesprekken.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door drs. N.J. Th. (Col) Prevoo, trainer Klotz, Schouten en Prevoo.

Voor wie

Voor praktijkopleiders van een aios SG die de ‘oude’ driedaagse Training praktijkopleiders’ voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

NB Het onderwerp situationeel begeleiden wordt ook aangeboden als onderdeel van de huidige Basisopleiding voor praktijkopleiders. Heb je al onderwijs over dit onderwerp al gevolgd? Kies dan een andere scholing.

Ben je opleider in een opleidingsinstelling waar de aios in dienst is van de SBOH (Landelijk Werkgeverschap)? De SBOH financiert in 2021 dan voor jou het congres opleiders M+G op 22 september plus een andere dag didactische scholing. We verzoeken je dan bij factuurgegevens de naam van jouw opleidingsinstelling plus ‘SBOH’ te vermelden. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,4.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.