030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Artsen M+G: een sterke publieke gezondheid voor iedereen

Datum: 27 jul '22

Welke rol heeft de arts M+G op dit moment? En hoe ziet dat er in de toekomst uit? Deze vragen kwamen aan bod tijdens de module Action Learning van de Master Public Health bij de NSPOH. Een groep van twaalf toekomstige artsen M+G vertaalde deze vragen naar een gedeelde visie. Zij maakten vervolgens een video waarin zij zich hard maken voor een sterke publieke gezondheid voor iedereen. We spraken met de makers Vionne van der Borden, Jac Korsten en Daphne van der Meijover over dit mooie project.

Waarom vinden jullie het belangrijk om het beroep arts M+G te positioneren?

De huidige maatschappij vraagt om gezondheidsbevordering en preventie van ziekte, in plaats van ziektebestrijding. Dit is een kerntaak van de arts M+G; wij zijn opgeleid om overstijgend en effectief aan de volksgezondheid te werken. Momenteel wordt dat potentieel nog onvoldoende benut. Dit komt mede door de onbekendheid van het specialisme.

Wat hopen jullie te bereiken?

Meer aandacht en prioriteit voor publieke gezondheidszorg en preventie én de structurele rol die de arts M+G hierin kan spelen. De arts M+G werkt hierbij binnen het eigen profiel, maar ook overstijgend binnen en buiten het sociaal geneeskundige domein.

Hoe zien jullie de toekomst van het beroep arts M+G?

De arts M+G kan een belangrijke rol spelen in de huidige en toekomstige uitdagingen die op ons afkomen binnen de gezondheidszorg. De publieke gezondheidszorg is een ontzettend interessant en belangrijk vakgebied, wat altijd in beweging is en zal blijven!

Bekijk de video: