030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Arbeid en gezondheid in opleiding Algemeen Militair Arts

Datum: 6 mrt '18

Op 23 februari 2018 werd de eerste module Arbeid en gezondheid in de opleiding Algemeen Militair Arts (AMA)  afgesloten. Op deze dag presenteerden de artsen in opleiding onderwerpen als rugklachten ten gevolge van trillingen, pesten, zenuwletsel door rugzak, overtraining, burn-out, lawaaidoofheid door ontploffing en hoofdletsel door vechten.

Opleiding Algemeen Militair Arts

Al jaren verzorgt de NSPOH de scholing van militair artsen. In de module Arbeid en Gezondheid, die de NSPOH sinds 1998 biedt, worden jonge basisartsen voorbereid op hun specifieke taken binnen defensie en met name gericht op uitzendingen.

De NSPOH leidt ook hen ook op in relevante aspecten van forensische geneeskunde en de public health, alles natuurlijk toegespitst op de specifieke werksituatie van het eigen werk.
Daarnaast worden ook de opleiders en begeleiders uit de eigen praktijk geschoold in de noodzakelijke competenties om een algemeen militair arts te kunnen begeleiden in de praktijk: feedback geven, evaluaties, bespreking casuïstiek, het opstellen en ontwikkelen van een individueel opleidingsplan.