Onderwijs- en examenreglementen
Elke opleiding of groep van opleidingen heeft een eigen examenregeling. De hoofdlijnen van de onderwijsprogramma’s en de examens staan vastgelegd in de volgende onderwijs- en examenreglementen.
Heb je vragen? Neem dan contact op met je instituutsopleider. Lost dat het probleem niet op? Overweeg dan een bezwaar of klacht in te dienen.
Medische vervolgopleidingen
Onder de medische vervolgopleidingen vallen:
- Bedrijfsarts
- Verzekeringsarts
- Forensisch arts
- Alle profielen M+G
Laatste versie: 28 november 2023
Niet-medische vervolgopleidingen
Onder niet-medische vervolgopleidingen vallen de volgende opleidingen:
- Arboverpleegkundige
- Master Public Health
- Verpleegkundige M+G – AGZ
- Jeugdverpleegkundige – M+G
- Forensische verpleegkunde
- Praktijkondersteuner bedrijfsarts
Laatste versie: 10 oktober 2023
Bij- en nascholing en incompany
Voor de bij- en nascholingsmodules geldt een zelfstandig examenreglement. Deze is ook van toepassing op het incompany onderwijs.
Laatste versie: 10 oktober 2023
Beleid fraude en plagiaat
Het beleid fraude en plagiaat beschrijft onder meer wat fraude en plagiaat en het verantwoord gebruik van GenAI bij NSPOH inhoudt. Ook zijn de consequenties voor deelnemers van eventuele onregelmatigheden bij het maken van opdrachten en toetsen concreet beschreven. In geval van een vermoeden van fraude heeft NSPOH het recht om te controleren hoe een opdracht of toets tot stand gekomen is. De beoordelaars van opdrachten en toetsen zijn bevoegd het ingeleverde werk te controleren op plagiaat en kunnen daarbij gebruik maken van detectieprogramma’s voor plagiaat.
Wat deelnemers tegen besluiten over fraude en plagiaat kunnen ondernemen staat in het examenreglement. Indien een deelnemer van een medische vervolgopleiding het niet eens is met het door het hoofd van de opleiding genomen besluit om een maatregel te nemen, dan kan de deelnemer een verzoek om bemiddeling indienen bij de examencommissie. Indien de examencommissie vaststelt dat bemiddeling niet mogelijk is, kan de deelnemer het geschil voorleggen aan de geschillencommissie RGS. Indien een deelnemer van een niet medische opleiding of bij- en nascholing en incompany het niet eens is met het besluit van de examencommissie om een maatregel te nemen, dan kan de deelnemer het geschil voorleggen aan de beroepscommissie.
Laatste versie: 25 november 2024