Werk je als arts of verpleegkundig specialist op een Centrum seksuele gezondheid (CSG) van een GGD in de soa- en of seksualiteitshulpverlening en wil je leren hoe je je cliënten ondersteunt bij gedragsverandering met behulp van het Soaaids Gespreksmodel? Volg dan deze module Motiverende gespreksvoering in de soa- en hivbestrijding.
Motiverende gespreksvoering (of MGV, Motivational Interviewing, MI) is een gespreksstijl, die steeds vaker wordt gebruikt binnen de hulpverlening. Sinds een aantal jaren wordt MGV gebruikt binnen de soa- en hiv-bestrijding. MGV gaat uit van motivatie als belangrijkste kracht achter gedragsverandering. MGV bestaat uit een combinatie van bestaande modellen en therapieën met een klantgerichte, directieve manier van counseling. De grondleggers van MGV (Miller en Rollnick) beschouwen verandering als een natuurlijk proces dat verschillende fasen kent. Ambivalentie is daarbij de sleutelfase. Soa Aids Nederland heeft het Soaaids Gespreksmodel ontwikkeld. Dit raamwerk biedt structuur tijdens het consult seksuele gezondheid. Tijdens deze drie lesdagen maak je kennis met het Soaaids Gespreksmodel en de Motiverende gespreksstijl. Kenmerkend aan deze manier van counselen is dat er rekening wordt gehouden met de specifieke wensen en behoeftes van de cliënt, het zogenaamde ‘counselen op maat’.
Ter voorbereiding op deze module doorloop je de e-learning Motiverende gespreksvoering binnen het consult seksuele gezondheid en maak je enkele opdrachten.
Deze module is een onderdeel van het Opleidingstraject arts en verpleegkundig specialist seksuele gezondheid. Je volgt de module samen met deelnemers van de module Aanvullende seksuele gezondheidszorg voor verpleegkundigen.
Het onderwijs wordt verzorgd door:
Artsen en verpleegkundig specialisten die werkzaam zijn op een Centrum seksuele gezondheid van de GGD. Deze module is ook interessant voor andere artsen en verpleegkundig specialisten die in hun werk te maken hebben met soa-bestrijding en seksualiteitshulpverlening. Zij werken bijvoorbeeld binnen defensie, de JGZ, een penitentiaire inrichting of een commerciële soa-kliniek.
Verpleegkundigen volgen deze module als onderdeel van de module Aanvullende seksuele gezondheidszorg voor verpleegkundigen. De driedaagse training Motiverende gespreksvoering in de soa- en hiv-bestrijding is een geïntegreerd onderdeel van die module. Het is in principe niet mogelijk om je als verpleegkundige apart voor deze MGV-training in te schrijven.
Voor deze module vragen wij niet standaard accreditatie aan bij het verpleegkundig specialisten register (VSR). Neem je als verpleegkundig specialist wel deel aan de module, neem dan vooraf even contact met ons op.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Ongezonde voeding levert een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van chronische ziekten. Voeding is echter niet alleen het probleem, maar vaak ook een oplossing. Verdiep je in de kracht van voeding als veroorzaker én als medicijn voor chronische ziekten als diabetes, kanker en obesitas en volg deze module Chronische ziekten en voeding.
Tijdens deze module neemt docent prof. dr. Hanno Pijl je mee in de laatste medisch-wetenschappelijke studies over de impact van voeding op het beloop van chronische ziekten: de succesverhalen, maar ook de missers. Hij legt uit hoe slechte eetgewoonten bijdragen aan de ontwikkeling van chronische ziekten en ook hoe gezonde voeding het lichamelijk weer helpt te herstellen. Hanno deelt zijn ervaringen uit de spreekkamer en geeft enkele tips and tricks om het gesprek aan te gaan met de patiënt.
Voor alle medische professionals die geïnteresseerd zijn in voeding. In het bijzonder: bedrijfsartsen, huisartsen, arboverpleegkundigen, praktijkondersteuners bedrijfsarts, artsen beleid & advies, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen.
Hbo denk- en werkniveau.
Het onderwijs wordt verzorgd door prof. dr. Hanno Pijl, hoogleraar in diabetologie en internist-endocrinoloog bij het departement Interne Geneeskunde van het LUMC. Hanno Pijl is een bevlogen docent en veelgevraagd spreker op congressen.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
De meeste aios doorlopen hun opleiding succesvol. Echter, het kan voorkomen dat een aios tegen zaken aanloopt, waarbij mogelijk stagnatie van de opleiding optreedt. In dergelijke gevallen, waarbij vragen spelen over de geschiktheid voor de opleiding van de aios, kan een geïntensiveerd begeleidingstraject (GBT) ingezet worden.
Dit GBT-traject dient als hulpmiddel om de aios over de streep van de opleiding te trekken. Wat houdt het GBT-traject precies in? Hoe herken je signalen als praktijkopleider? Wanneer zet je het in? En waar moet je dan allemaal aan denken? Dit zijn relevante vragen die we tijdens de terugkomdag bespreken.
Praktijkopleiders van aios infectieziektebestrijding, tuberculosebestrijding en medische milieukunde (ITM).
Opleiders NSPOH van de opleiding ITM, Kyra Maetzdorf, Ingrid Snijdewind en Ans van Lier.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Twee keer per jaar kun je via Arts M+G solliciteren naar een opleidingsplek voor de eerste fase profiel jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts tuberculosebestrijding, arts medische milieukunde, donorarts en voor de tweede fase opleiding arts maatschappij + gezondheid.
Daarnaast kun je je bij de NSPOH ook inschrijven voor de opleiding arts beleid en advies en arts medische indicatiestelling.
Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt voordat je besluit te solliciteren en je aan te melden. Misschien twijfel je of je voldoende ervaring hebt of heb je nog vragen over de opleiding. Daarom organiseren wij een open avond, online.
Heb je belangstelling voor de opleiding vertrouwensarts of de opleiding forensisch arts? Voor deze opleidingen organiseert de NSPOH afzonderlijke informatiebijeenkomsten. Zie de kalender met informatiebijeenkomsten.
Aanwezig om je te informeren en al je vragen te beantwoorden tijdens deze bijeenkomst zijn:
Aanmelden voor de open avond kan via de inschrijfknop rechts. De open avond vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail.
In de digitale leeromgeving MijnNSPOH vind je bij het rooster en de agenda de zoomlink, door deze achter de inlog van MijnNSPOH te plaatsen is er een extra beveiliging. Je kunt inloggen met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om je in te schrijven.
Bovendien kun je in deze leeromgeving nu al vragen stellen, als je die hebt. Dan zorgen we ervoor dat ze aan bod komen tijdens de bijeenkomst.
Wij hopen je te zien
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Speciaal voor deelnemers, alumni, medewerkers en relaties organiseert de NSPOH op 10 januari 2023 een gratis lunchwebinar met generatie-expert Kim Jansen ter ere van het twintig jarig bestaan van de NSPOH. In twintig jaar tijd is er ontzettend veel veranderd op de werkvloer. Van fulltime naar parttime werken, van diversiteit naar inclusiviteit, van een profit en power mentaliteit naar purpose en pleasure. De creatieve, innovatieve en frisse blik van jong zorgt samen met de kennis, kunde en ervaring van de oudere garde dat je bij de tijd kan blijven en je zelf kan blijven vernieuwen. Met haar flair, speelsheid en humor neemt Kim je moeiteloos mee in haar verhaal. Het wordt interactieve sessie waarin ze jullie meeneemt in de wereld van verschillende generaties en de mogelijkheden om elkaar te versterken. Wees erbij.
Klik op inschrijven om je op te geven voor dit webinar. Ben je al bekend bij ons? Dan kan je inloggen met je bestaande account. Nieuwe deelnemer? Dan kun je een nieuwe account aanmaken (let op dat je het hele inschrijfproces doorloopt). Je ontvangt een bevestigingsmail van je inschrijving.
De zoomlink en toegang tot het webinar vind je in jouw agenda van MijnNSPOH.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Veel plezier met je nieuwjaarsgeschenk!
De inschrijving is geopend voor de tweede editie van de leergang Toekomstgerichte publieke gezondheid.
Kijk jij als ambitieuze GGD-professional, beleidsadviseur, kwartiermaker of projectleider vooruit en lever je graag een bijdrage aan een toekomstgerichte public health, het liefst samen met anderen? Worstel je soms met de complexiteit van de problemen die spelen en zou je willen leren hoe je deze wicked problems nog beter kunt aanpakken? Wil jij graag uitgedaagd en verleid worden om anders te denken? Vind je het leuk om je eigen expertise te delen?
Dan is de zevendaagse opleiding Toekomstgerichte publieke gezondheid iets voor jou.
Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt voordat je besluit je aan te melden. Daarom organiseren we deze online informatiebijeenkomst. We vertellen meer over de inhoud van de leergang en vervolgens is er ruim tijd om vragen te stellen. Mocht deze datum niet uitkomen, dan kun je ook individueel een afspraak maken met ons.
(tekst gaat verder onder afbeelding)
Als ambitieuze professional, beleidsadviseur of projectleider in de publieke gezondheid wil je graag uitgedaagd en verleid worden om anders te denken. Je vindt het leuk om je eigen expertise te delen. Je kijkt vooruit en levert graag een bijdrage aan een toekomstbestendige public health, het liefst samen met anderen.
Aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan via de inschrijfknop rechts of door een mail te sturen naar w.smelik@nspoh.nl.
De bijeenkomst vindt plaats via Zoom. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de Zoom-link per mail.
Je mag ons natuurlijk ook mailen:
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
We worden gemiddeld steeds ouder en de zorg wordt steeds intensiever en kostbaarder. Maar de groei van de zorg heeft een grens en daar lopen wij als zorgprofessionals nu tegenaan. Dat werd tijdens de Coronapandemie glashelder. Een manier om de zorgvraag in te dammen is om met preventie meer gezondheidswinst te behalen. En daarmee gezonder oud te worden en gezond ouder te zijn.
Daarom heeft VWS in 2022 het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) gelanceerd met veel aandacht voor vitaliteit. Ook is in het Integraal Zorg Akkoord (IZA) uit 2022 veel nadruk op preventie en is in 2023 van en voor gemeenten, GGD’en en zorgverzekeraars het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) gesloten met VWS. Deze beleidskaders vormen het uitgangspunt van deze midwinterdag.
Het wordt een levendige dag waarin we bespreken hoe we de kansen van WOZO, IZA en GALA kunnen benutten om de preventieve ouderenzorg beter te maken en zo de midwinterblues te verjagen.
(tekst gaat verder onder de afbeelding)
Tijdens de Midwinterdag ligt het accent op de doelgroep ouderen en de professionals, wíj moeten immers samen de gewenste veranderingen realiseren. We leren van wat er al gebeurt aan preventieve ouderengezondheidszorg. We gaan op zoek naar nieuwe mogelijkheden om dwars door de lijnen van de zorg en gemeenten samen te werken en daarbij laten we ons begeleiden door de wijsheid van de oudere zelf.
Kan de bedrijfsarts er mede voor zorgen dat werknemers fysiek en mentaal gezonder naar de 67 gaan? Kunnen milieukundigen de woonomgeving leefbaarder maken voor 80+? En wat kunnen huisartsen, ouderengeneeskundigen, jeugdartsen en diverse verpleegkundigen van elkaar leren als het gaat om gezonder ouder worden?
De toekomst van de zorg ligt in passend aanbod. Niet het specialisme staat centraal, niet de specifieke ziekte, maar het brede perspectief van gezondheid. Dat begint al bij het voorkómen van gezondheidsproblemen, bij preventie. En door samen met de betrokkenen meerwaarde te creëren. Deze dag biedt inzicht in de mogelijkheden en geeft je de kans om ook andere professionals rond ouderengezondheid te leren kennen.
Centraal staat wat de demografische, medische en systemische ontwikkelingen betekenen voor jou als professional in de zorg. Ga met top-sprekers in gesprek in break-out rooms en laat je verrassen op deze interactieve en leerzame dag.
Aan bod komt onder andere:
De Midwinterdag is een online studiedag, zodat je deze dag – ongeacht weer en wind – kunt volgen.
Aan de Midwinterdag kun je deelnemen als arts M+G (in opleiding), Master Public Health (in opleiding), huisarts (in opleiding), ouderengeneeskundige (in opleiding), verpleegkundige (bijvoorbeeld werkzaam in de wijkverpleging, JGZ of AGZ), praktijkondersteuner huisarts (POH), praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB), staf-/beleidsmedewerker in thuiszorg, ziekenhuis, ouderenzorg en gemeente. Dus vraag vooral je ketenpartners om zich in te schrijven!
Ben je aios of verpleegkundige in opleiding bij de NSPOH? Dan kun je de Midwinterdag als keuze-onderwijs volgen. Als je deelneemt aan de module Publieke gezondheidszorg: kansen en effectiviteit van preventie is de dag onderdeel van je onderwijs.
De inschrijfroute voor de workshops volgt binnenkort.
Verzeker jezelf van een plek en schrijf je in voor de Midwinterdag “gezond(er) oud(er)” worden! Heb je vragen? Mail dan naar midwinterdag@nspoh.nl.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
Ben je reizigersverpleegkundige of reisgeneeskundig (huis-)arts? Stuur de immuungecompromitteerde reiziger beschermd op reis! Leer over de laatste ontwikkelingen in het onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe vaccins.
Deze nascholing wordt georganiseerd door de NSPOH in samenwerking met Travel Clinic Erasmus MC.
We starten de dag met het opfrissen van je kennis over de werking van het immuunsysteem. In het hele lichaam werken de verschillende onderdelen van dit systeem ingenieus samen om het lichaam te beschermen tegen binnendringende pathogenen. Dit systeem komt niet alleen in actie om micro-organismen onschadelijk te maken, maar is ook in staat om eerder doorstane infecties specifiek te herkennen en immuniteit tegen de ziekte op te bouwen. Bij vaccinatie maken we handig gebruik van deze immuunrespons.
Met deze kennis als basis leer je over de specifieke werking van verschillende soorten vaccins. Ook kijken we vooruit naar de toepassing van nieuwe soorten vaccins die op dit moment ontwikkeld worden en in de toekomst op de markt komen.
De immuunrespons werkt echter niet altijd zoals we dat willen. Cliënten die een afwijkende immuunrespons hebben door ziekte of door de medicatie die zij gebruiken, reageren vaak minder goed op vaccins of lopen juist meer risico’s op complicaties. Tijdens deze nascholing gaan we in op het vaccinatiebeleid bij deze kwetsbare groepen. Hierin nemen we ook de inzichten mee die de afgelopen tijd in het Erasmus MC zijn op gedaan bij de vaccinatie van immuungecompromitteerde patiënten tegen Covid-19.
In de middag gaan we dieper in op het effect van afweeronderdrukkende medicatie en onderliggende aandoeningen op de immuunrespons. Je gaat als deelnemer in groepen actief aan de slag met het uitwerken van reizigerscasuïstiek waarbij het vaccinatiebeleid en de overige adviezen die je aan deze doelgroepen kunt geven centraal staat.
Het onderwijs wordt verzorgd door experts van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC.
Deze lijst wordt binnenkort verder aangevuld.
Voor reizigersverpleegkundigen en reizigersgeneeskundig (huis)artsen.
Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 8,0.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
De mug is als vector verantwoordelijk voor de overdracht van bekende tropische ziekten als malaria, dengue, chikungunya en gele koorts. Tegen de meeste door muggen overgedragen aandoeningen is geen vaccin of profylaxe beschikbaar. Je kunt dan alleen advies geven hoe mensen kunnen voorkomen dat zij gestoken worden. Verbeter je advies aan de reiziger over ziekten overgedragen door muggen.
Deze nascholing wordt georganiseerd door de NSPOH in samenwerking met Travel Clinic Erasmus MC.
Je leert over de verspreiding en het gedrag van de verschillende soorten muggen. Weten op welk moment van de dag of in welk seizoen de betreffende mug actief is, bepaalt immers wanneer preventieve maatregelen geïndiceerd zijn. We gaan in op de zin en onzin van insectenwerende middelen. Je krijgt een overzicht van middelen die een bewezen effectieve werking hebben. En hoe zat het ook al weer met DEET in combinatie met zonnebrand? En kun je echt beter witte kleding dragen in de tropen? En klopt het dat sommige mensen meer gestoken worden dan andere?
Ook gaan we in op de invloed van klimaatverandering. Steeds dichter bij huis moeten we rekening houden met muggen die ziekten overdragen. Wat staat ons in de nabije toekomst te wachten?
Daarna gaan we dieper in op enkele mosquitoborne infections. Allereerst krijg je een update over malaria. Je verdiept je kennis over de epidemiologie, cyclus van de parasiet en de afwegingen rond noodbehandeling en de keuze voor profylaxe. Daarnaast gaan we in op resistentieontwikkeling en de actuele stand van zaken rond de vaccins tegen malaria.
Vervolgens bespreken we een aantal andere ziekten die overgebracht worden door muggen. We focussen hierbij op dengue, chikungunya, zika en het west nile virus. Deze ziekten kennen de laatste jaren een verhoogde incidentie en verdere verspreiding over de wereld. Je leert over de eigenschappen van deze virussen, de epidemiologie, de transmissie, preventieve maatregelen en de behandeling. Vaak verlopen deze ziekten subklinisch. Welke groepen lopen extra risico op een ernstiger beloop en complicaties?
Tijdens deze nascholing gaan we zo veel mogelijk actief aan de slag met toepassen van de kennis van deze dag onder andere door het uitwerken van reizigerscasuïstiek
Het onderwijs wordt verzorgd door experts van de afdeling Viroscience van het Erasmus MC.
Deze lijst wordt binnenkort verder aangevuld.
Voor reizigersverpleegkundigen en reizigersgeneeskundig (huis)artsen.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.
We zijn helemaal niet zo rationeel als we graag zouden willen geloven. We kiezen vaak automatisch de meest voor de hand liggende optie. Ons gedrag wordt continu onbewust beïnvloed met nudges en slim taalgebruik. Hoe werken de principes van nudging en framing? Hoe kun je ze toepassen in je eigen werk?
Tijdens deze dag gaan we aan de slag met de gedragsmatige kant van nudging en de taaltechnische kant van framing. Na uitleg van tevoren over hoe nudging en framing werken, ga je telkens na hoe je in een specifieke werksituatie deze tactieken kunt inzetten om gedrag te beïnvloeden.
Bij nudging staat de gedragsmatige kant van beïnvloeden centraal. Als bedrijfs- of verzekeringsarts, als jgz, izb-, mmk- of forensische professional, als vertrouwensarts, beleidsmaker, epidemioloog, als arts M+G of als andere specialist publieke gezondheidszorg richt je je bij gezondheidsbevordering vast vooral op ‘heal & deal’. Daarbij ga je misschien nu al (on)bewust uit van het idee ‘positieve gezondheid’ waarbij betekenis- of zingeving centraal staat, naast de fysieke, mentale en sociale kanten van gezondheid. Zingeving vormt tenslotte de bron voor motivatie en veerkracht.
Bij ‘nudging’ gaat het er zodoende om enerzijds op schrift en in gesprekken aan te sluiten bij datgene waardoor de ander zin krijgt de weg op te gaan richting positieve gezondheid. De vier betekenissen van ‘zin’ bespreken we daarom deze ochtend. Anderzijds beoog je met taal de ander naar de goede gedragsverandering te ‘duwen’ (to nudge). We bespreken in de ochtend daarom ook hoe je de principes om gedrag als arts te beïnvloeden toepast in bijvoorbeeld je adviezen. Daarnaast gaan we na hoe je je lezers en luisteraars door de juiste bril of met de juiste oordoppen in je boodschap kunnen laten ontvangen. Vertrekkend vanuit de psychologie en de filosofie leer je je bewuster te worden van vooroordelen, blinde vlekken en stereotypes. Ook die van jezelf, waardoor je ze – tijdelijk – even opzij zet. Tot slot staan de vier principes voor nudging centraal. Als je bepaald gedrag wil stimuleren, maak het dan Easy, Attractive, Social and Timely (EAST). Ook dit zogeheten EAST-model passen jullie toe op eigen teksten.
(de tekst gaat verder onder de afbeelding)
De middag staat geheel in het teken van Framing. Framing is een manier om met de juiste woorden een boodschap aantrekkelijk te kleuren en daarmee bepaalde emoties te activeren. Deze communicatietactiek wordt vaak ingezet om brede steun en aanhang te krijgen voor een visie of voorstel. Onder meer via inclusief taalgebruik waarbij je geen woorden, uitdrukkingen en aannames gebruikt waarmee je groepen buitensluit, zoals ‘Beste ouders’ in een mail en niet ‘Beste vader en moeder’. Ook via overeenkomstentaal waarbij je eigen ervaringen gebruikt voor wederzijds begrip en een gevoel van gezamenlijke aanpak. Heel herkenbaar is positief taalgebruik waarbij de ander zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Denk aan: ‘Wat zou je helpen om deze valkuil die je zo goed benoemt, op tijd te zien én te omzeilen?’ in plaats van ‘Hoe kun je voorkomen dat je weer in deze valkuil trapt?’
Tijdens deze ééndaagse module komen de volgende onderwerpen aan bod:
Voor beleidsmakers, artsen en verpleegkundigen en andere gezondheidsprofessionals in de arbo- en publieke gezondheidszorg, die effectief gebruik willen maken van nudging en framing in hun dagelijks werk.
Hbo werk- en denkniveau.
Journalist en schrijver Peter Henk Steenhuis heeft niet alleen affiniteit met nudging en framing, maar ook volop ervaring hiermee: “Politici, werkgevers, sporters, werknemers, reclamemakers, medici, advocaten – ze proberen ons allemaal door hun bril naar de werkelijkheid te laten kijken. Als journalist ben ik erin getraind zulke brillen op én af te (laten) zetten. Journalisten proberen de werkelijkheid tenslotte zo objectief mogelijk te beschrijven. Om dat te kunnen doen, ben ik mij scherp bewust van de nudgingstrategieën waarmee anderen ons proberen te beïnvloeden. Ik ook dagelijks met taal bezig, gespitst op woorden als ‘weidemelk’. Dit woord roept het beeld op van koeien die na de winter de wei weer in mogen. Door het frame van beesten die niet opgehokt zitten, drinken wij liever die melk – is althans het idee.”
Score in eerdere evaluatie: in 2022 kreeg deze module van de deelnemers een 8,3.
Datum | Starttijd | Eindtijd | Onderwerp | Locatie |
---|
Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.