030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Master Public Health start in september

Datum: 1 mei '18

Master Public Health opleiding MPH 2018 NSPOHDe Master Public Health (MPH) start 5 september 2018 in Utrecht. Deze tweejarige deeltijdopleiding richt zich op ambitieuze professionals in de publieke gezondheidszorg die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Deelnemers leren maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten te vertalen naar beleidsadviezen en leren vernieuwingen intersectoraal aan te pakken. Zij ontwikkelen inhoudelijke en strategische kwaliteiten waarmee ze meer kunt betekenen voor de volksgezondheid. Wie ook strategisch wil leren opereren in het professionele, beleidsmatige en politieke krachtenveld is welkom bij de opleiding Master of Public Health. Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nspoh.nl/mph, downloaden de folder, bekijken de video op Youtube of nemen contact op met de NSPOH, telefoon 030-8100500.

Samen leren, samen werken

Deelnemers hebben een academisch werk- en denkniveau en tenminste 3 jaar werkervaring. In hun afgeronde initiële opleiding hebben zij al kennis gemaakt met wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn afkomstig uit verschillende organisaties in de publieke gezondheidszorg. Dat versterkt het multidisciplinaire karakter van de opleiding.

Topdocenten uit wetenschap en praktijk

Het docententeam bestaat uit mensen die hun sporen in de publieke gezondheid ruimschoots hebben verdiend en die als geen ander weten hoe je beleid, onderzoek en praktijk verbindt, zoals prof.dr. Niek Klazinga, AMC-UvA en OECD, prof.dr Silvia Evers, Maastricht University, prof.dr. Klasien Horstman, Maastricht University, dr. Maaike de Vries, RIVM, prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum, drs. Marjolein Verstappen, directeur Achmea Foundation, prof.dr. Dhike van de Mheen, Tilburg University en prof.dr.ir. Maria Jansen, Maastricht University.

Praktijkgericht en up-to-date

Het curriculum bestaat uit:

  • Blok 1. Analyse in de publieke gezondheid
  • Blok 2. Beleid, strategie en vernieuwing in de publieke gezondheid
  • Blok 3. Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid
  • Keuzeonderwijs
  • Onderzoek op een onderwerp uit de eigen werkpraktijk.

Modules kunnen ook los gevolgd worden. Aan de hand van de eigen werksituatie werkt de deelnemer aan verdieping van kennis en vaardigheden over de analyse van volksgezondheidsproblemen, ontwikkeling van beleid en de borging ervan.

Internationaal erkend

NSPOH Master Public Health door APHEA geaccrediteerd: Curriculum_validationDe Master Public Health en de NSPOH zijn Europees geaccrediteerd door APHEA. Dit keurmerk geeft extra status aan het diploma en vergroot de kans op een internationale loopbaan. Drie programma-adviseurs borgen de (wetenschappelijke) kwaliteit van de opleiding en dragen bij aan de ontwikkeling en samenhang van de opleidingsonderdelen: prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus MC, prof.dr. Dike van der Mheen, Tilburg University, prof. dr. ir. Maria Jansen, Maastricht University en prof.dr. Niek Klazinga, AMC-UvA en OECD.

Naar een gezonde Nederlandse bevolking

“Door de Master of Public Health kan ik me in de wereld van de publieke gezondheidzorg ontplooien. Mijn werk in de praktijk is vaak pionieren. De opleiding inspireert mij om betere professionele keuzes te maken. Dat helpt me om beleid te maken dat aansluit bij de behoeften van burgers.”
Neelke Krijgsman-van den Broek, adviseur publieke gezondheid, Dienst Gezondheid & Jeugd, Dordrecht.

Persoonlijk en gastvrij

Klik voor meer informatie op: