030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Master Public Health start in september

Datum: 26 jul '21

De Master Public Health (MPH) start in september 2021 in Utrecht. Deze tweejarige deeltijdopleiding richt zich op ambitieuze professionals in de publieke gezondheidszorg die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Deelnemers leren maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten te vertalen naar beleidsadviezen en leren vernieuwingen intersectoraal aan te pakken. Zij ontwikkelen inhoudelijke en strategische kwaliteiten waarmee ze meer kunt betekenen voor de volksgezondheid. Wie ook strategisch wil leren opereren in het professionele, beleidsmatige en politieke krachtenveld is welkom bij de opleiding Master of Public Health.

Samen leren, samen werken

Deelnemers hebben een academisch werk- en denkniveau en tenminste 3 jaar werkervaring. In hun afgeronde initiële opleiding hebben zij al kennis gemaakt met wetenschappelijk onderzoek. Ze zijn afkomstig uit verschillende organisaties in de publieke gezondheidszorg. Dat versterkt het multidisciplinaire karakter van de opleiding.

Topdocenten uit wetenschap en praktijk

Het docententeam bestaat uit mensen die hun sporen in de publieke gezondheid ruimschoots hebben verdiend en die als geen ander weten hoe je beleid, onderzoek en praktijk verbindt, zoals prof.dr. Niek Klazinga AMC-UvA en OECD, dr. Maaike de Vries, RIVM, prof.dr Silvia Evers, Maastricht University, prof.dr. Klasien Horstman, Maastricht University, prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus Medisch Centrum, drs. Marjolein Verstappen, directeur Achmea Foundation, prof.dr. Dike van de Mheen, Tilburg University en prof.dr.ir. Maria Jansen, Maastricht University.

Praktijkgericht en up-to-date

Het curriculum bestaat uit:

  • Blok 1. Analyse in de publieke gezondheid
  • Blok 2. Beleid, strategie en vernieuwing in de publieke gezondheid
  • Blok 3. Beheer, sturing en verbetering in de publieke gezondheid
  • Keuzeonderwijs
  • Onderzoek op een onderwerp uit de eigen werkpraktijk.

Modules kunnen ook los gevolgd worden. Aan de hand van de eigen werksituatie werkt de deelnemer aan verdieping van kennis en vaardigheden over de analyse van volksgezondheidsproblemen, ontwikkeling van beleid en de borging ervan.

Internationaal erkend

NSPOH Master Public Health door APHEA geaccrediteerd: Curriculum_validationDe Master Public Health en de NSPOH zijn Europees geaccrediteerd door APHEA. Dit keurmerk geeft extra status aan het diploma en vergroot de kans op een internationale loopbaan. Vier programma-adviseurs borgen de (wetenschappelijke) kwaliteit van de opleiding en dragen bij aan de ontwikkeling en samenhang van de opleidingsonderdelen: prof.dr.ir. Lex Burdorf, Erasmus MC, prof.dr. Dike van der Mheen, Tilburg University, prof. dr. ir. Maria Jansen, Maastricht University en prof.dr. Niek Klazinga, AMC-UvA en OECD.

Video

Hieronder vertelt Arnold hoe de Master Public Health (MPH) opleiding zijn blik op volksgezondheid heeft verruimd en verdiept.

Quotes

Irene Helderman over de opleiding Master Public Health NSPOH

Irene Helderman, eerdere deelnemer MPH

Innovatiemanager Zorg en Ict in de GGZ

In de gezondheidszorg krijgt de cliënt steeds meer eigen regie, ook als het gaat om (psychische) gezondheid. Vanuit mijn vakgebied ben ik geïnteresseerd in het spanningsveld tussen de actuele organisatie van de gezondheidszorg en sociale en technologische innovatie. Door de Master Public Health krijg ik hierin meer inzicht. Vanuit deze solide basis kan ik mijn ideeën en praktijkervaring nu gefundeerder omzetten in strategische voorstellen en onderzoek.

Mauro de Rosa over de opleiding Master Public Health NSPOHDrs. Mauro de Rosa, afgestudeerd deelnemer MPH

Senior inspecteur zoönose bij Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

“De Master Public Health van de NSPOH inspireert me. De opleiding sluit uitstekend aan bij mijn behoefte om mijn kennis van de actualiteit en vaardigheden op het gebied van de publieke gezondheid te verbeteren.
De balans tussen theorie, praktijk en mijn werk is positief al is het soms hectisch. Door de koppeling met de werkpraktijk heb ik tijdens de opleiding producten kunnen ontwikkelen die interessant zijn voor mij en mijn werkgever: een win-winsituatie. Zo lever ik nog beter een bijdrage aan een humaan-veterinaire samenwerking.”

 

Voor meer informatie klik op Master Public Health (MPH).