030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Manager of bestuurder in de publieke gezondheid? En nieuw in dit werkveld?

Datum: 6 dec '19

De bevolking als patiënt. Zo karakteriseert professor Karien Stronks het werken in de volksgezondheid. En die bevolking willen we zo gezond mogelijk houden met speciaal aandacht voor de kwetsbare groepen in die bevolking. Het beleid van directeuren en managers in de publieke gezondheid heeft daarmee te maken. Als manager/bestuurder heb je professionals waarop je kunt vertrouwen voor veel inhoudelijke vragen. Tegelijkertijd wil je op hoofdlijnen kenmerkende denkwijzen begrijpen en de grote relevante vraagstukken kennen.
Daarvoor organiseert de NSPOH vanaf 15 januari 2020 een leergang van acht bijeenkomsten van 17.00 tot 21.00 uur in Utrecht: “Managers verkennen publieke gezondheidszorg, een stoomcursus“.

Passie voor publieke gezondheid

Aan de leergang kunnen bestuurders, directeuren en managers met een nieuwe functie in de public health deelnemen. Ook voor andere professionals die hun kennis over public health op strategisch niveau willen opfrissen, is het onderwijs interessant. De avonden zijn volledig verzorgd met buffet. Het onderwijs wordt verzorgd door landelijke opinieleiders en experts, zoals prof. dr. Karien Stronks, AMC/UvA, prof. dr. Niek Klazinga, OESO, AMC/UvA, prof. dr. Lex Burdorf, EUR, dr. René Groot Koerkamp, zorgverzekeraar Menzis, drs. Ninette van Hasselt, programmahoofd Jongeren & Riskant Gedrag, Trimbos-instituut, dr Theo Trompetter en dr Agnes van der Poel, programmahoofd publieke geestelijke gezondheid, Trimbos-instituut.

Ervaringen van deelnemers

Over deze leergang zei een eerdere deelnemer: “Ik kijk terug op boeiende avonden en discussies met een breed spectrum aan sprekers en onderwerpen, en een bont gezelschap in de ‘klas’. De module  Managers verkennen publieke gezondheidszorg: een stoomcursus bood me overzicht en inzicht in de zorgwereld en publieke gezondheid. Voor nieuwkomers een must, voor mensen die denken de zorg te kennen een cadeautje! Jammer dat de leergang maar acht avonden duurde.”

Score in eerdere evaluatie: in 2019 kreeg deze module van de deelnemers een 8,0 en in 2018 een 8,6.