030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

E-learning RIVM Achtergronden van het Rijksvaccinatieprogramma Print

In het kort

Ouders hebben tegenwoordig veel vragen over het vaccineren van hun kind. Veel mensen twijfelen of vaccinaties wel nodig zijn. Of ze niet gevaarlijk zijn. Wil jij leren hoe je deze ouders optimaal kunt voorlichten? Hoe je hun vragen kunt beantwoorden en zorgen kunt adresseren? Doe dan deze gratis e-learning Achtergronden van het Rijksvaccinatieprogramma.

Wat je leert

Inhoudelijke kennis en de zorgen van ouders

Deze gratis e-learning is een verdiepende scholing.

Om aan deze e-learning deel te nemen, dien je voldoende basiskennis van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) te hebben. Deze basiskennis wordt getoetst in een entreetoets. De toets kan tevens gebruikt worden als kennistoets over het RVP voor periodieke (her)autorisatie.

De module bestaat uit de volgende zeven modules (de duur van elke module staat erachter):

  1. Introductie (15 minuten)
  2. Vaccins: van ontwikkeling tot RVP (30 minuten)
  3. Bestanddelen van vaccins (30 minuten)
  4. De 12 RVP-ziekten (30 minuten)
  5. Vaccinatieschema’s (30 minuten)
  6. Bijwerkingen (30 minuten)
  7. Praten met ouders (15 minuten)

Het doorlopen van de e-learning duurt ongeveer 3 uur. Dit hoeft niet aaneengesloten te zijn: je kunt de e-learning tussentijds stoppen en op een later moment voortzetten. De module wordt afgesloten met een toets.

Na afloop van deze module:

  • beschik je over inhoudelijke kennis van vaccineren.
  • beschik je over inhoudelijke kennis van het Rijksvaccinatieprogramma (RVP).
  • kun je vragen van ouders over dit onderwerp beantwoorden en zorgen adresseren.

Voor wie

Professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van het RVP. Dit zijn met name jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen die werken in de Jeugdgezondheidszorg. Maar deze e-learning is ook te volgen door bijvoorbeeld kinderartsen en huisartsen.

Accreditatie

De e-learning is geaccrediteerd voor 3 punten door de AbSg (sociaal geneeskundigen, jeugdartsen KNMG) en het kwaliteitsregister V&VN (verpleegkundigen). Na afloop worden de accreditatiepunten bijgeschreven in uw persoonlijk dossier. In de toekomst zal ook accreditatie worden aangevraagd bij andere relevante beroepsverenigingen.

Toelatingseisen

Basiskennis van het Rijksvaccinatieprogramma.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven via de knop in de kolom rechts bovenin. Toegang tot de e-learning krijg je na ongeveer een uur na inschrijving.

Je vindt de e-learning door in te loggen op nspoh.onderwijsonline.nl (gebruik dezelfde gegevens als bij het inschrijven). In het linker menu ga je naar ‘leermateriaal’ waar je de e-learning kunt vinden.

Contact

Ervaar je problemen met de e-learning? Zoek dan eerst antwoord op je vraag in de FAQ E-learning Achtergronden van het Rijksvaccinatieprogramma. Kom je er niet uit? Stuur dan een e-mail naar info@nspoh.nl.
Heb je een vraag over onze opleidingen, bij- en nascholing of incompany trainingen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!