030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nieuwe sollicitatieronde opleiding arts M+G 1 februari 2023 van start

Datum: 16 okt '22

Wil jij je ook sterk maken voor de publieke gezondheid? Sollliciteer dan naar een opleidingsplek! Elk jaar zijn er twee sollicitatieperiodes die van start gaan op 1 februari en op 1 augustus. Zowel basisartsen als artsen met meerdere jaren werkervaring mogen solliciteren. Solliciteren naar een opleidingsplek kan via de online sollicitatiemodule van SOGEON.

Basiseisen kandidaten

Om te kunnen solliciteren heb je een erkend diploma voor basisarts nodig (uiterlijk 8 weken voor de start van de opleiding) en bij aanvang van de opleiding dien je te beschikken over een geldige BIG-registratie. Als je solliciteert moet je de eerstvolgende startdatum van de opleiding beschikbaar zijn om de opleiding te beginnen.

Opleidingen

Per sollicitatieperiode kun je solliciteren op verschillende (profiel)opleidingen. Onder het kopje Planning vind je actuele informatie over wanneer je op welke opleidingsplek kunt solliciteren.

Opleidingsplekken

We bieden opleidingsplekken door het hele land bij diverse opleidingsinstellingen. Onder het kopje Opleidingsplekken vind je meer informatie.

Arbeidsvoorwaarden

SBOH is de landelijke werkgever van aios arts M+G. Voor meer informatie over salaris en arbeidsvoorwaarden kun je terecht op sboh.nl.

Jouw sollicitatie

Is je interesse gewekt? Je bent van harte uitgenodigd om te solliciteren naar een opleidingsplek. Via de online sollicitatiemodule lever je jouw motivatie en CV in. In het sollicitatieformulier geef je  minimaal drie en maximaal zes voorkeuren aan voor opleidingsinstellingen.

STARR-methodiek

Als je positief beoordeeld wordt op je CV en motivatie word je uitgenodigd voor een STARR-interview (mits je beschikt over een geschiktheidsverklaring of een verklaring verkorte selectieprocedure).
In het STARR-interview van max. 60 minuten beoordeelt de selectiecommissie of je de vereiste competenties voldoende beheerst. Ook krijg je de gelegenheid aan te tonen hoe je het vak hebt verkend en kun je je motivatie toelichten. Om je goed voor te bereiden is het handig om vooraf na te denken over voorbeelden en situaties die aansluiten bij de gevraagde competenties. Lees meer over het voorbereiden op het STARR-interview en de gevraagde competenties.

De selectiecommissie bestaat uit een instituutsopleider, een praktijkopleider en een aios.

Sollicitatieproces in vogelvlucht

Benieuwd hoe het sollicitatieproces eruit ziet? Hieronder vind je het hele proces in vogelvlucht (klik op de afbeelding voor een grotere weergave). Meer informatie? Kijk dan op de pagina’s PlanningSelectieprocedurePlaatsingsprocedure en Opleidingsplaatsen.

Meelopen met een ambassadeur

Tip voor geneeskundestudenten, basisartsen of andere specialisten die overwegen om de stap te maken naar Arts Maatschappij + Gezondheid: Loop eens een dagje met iemand mee. Ook als je nog geen coschappen hebt gelopen. Er is weinig aandacht voor sociale geneeskunde in de opleiding tot basisarts, het helpt om zelf een beeld te vormen van wat de opleiding en het werk inhoudt. Wil je meekijken of meelopen met een ambassadeur? Aanmelden kan via dit formulier.