030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – ingewikkelde casuïstiek Print

In het kort

Wat als je de begeleiding van je aios als ingewikkeld ervaart? Je bespreekt dat met andere praktijkopleiders in een intervisiesetting. En toch heb je soms nog behoefte aan extra input om een patroon in de interactie met je aios te doorbreken. Op deze dag krijg je daarvoor de kans.

Wat je leert

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing.

Tijdens je scholing tot praktijkopleider kwam veel casuïstiek langs. “Het coachboek voor opleiders” speelde daarbij een belangrijke rol. Dit hielp om dieper in te gaan op de modellen en hulpmiddelen die je daarbij kunt gebruiken.

Nu je al wat langer als opleider werkt kan deze dag als een soort ‘terugkomdag’ dienen. Deze dag biedt je de gelegenheid om je eigen casuïstiek in te brengen en te leren van de casuïstiek van anderen.

In de Basisopleiding praktijkopleiders heb je misschien “Het coachboek voor opleiders” ontvangen.  Heb je dit boek nog niet of niet meer, schaf dan dit boek vooraf aan bijvoorbeeld via De Tweede Praktijk. Het is een heel bruikbaar boek en we gebruiken het bij dit onderwijs:

Het coachboek voor opleiders door Beatrijs de Leede, Corry den Rooijen.
Het coachen van arts in opleiding tot specialist als begeleidingsstijl in opleiden. Gepubliceerd via uitgever De Tweede Praktijk. ISBN: 9789082590500.

Na afloop van deze eendaagse didactische scholing

  • heb je handvatten gekregen hoe ingewikkelde casuïstiek in de begeleiding van je aios te hanteren;
  • heb je goede voorbeelden gezien hoe actief mee te denken en hoe te adviseren bij uiteenlopende casussen en zelf daarmee kunnen oefenen.

Docent

Het onderwijs wordt gegeven door:

  • J.Th. (Col) Prevoo, psycholoog, zelfstandig trainer bij Klotz, Schouten en Prevoo, opleider/adviseur NSPOH. Als docent betrokken bij opleidingen voor aios en voor opleiders.

Voor wie

  • Voor praktijkopleiders van een aios SG die de basisscholing voor praktijkopleiders hebben gevolgd en voor anderen die betrokken zijn bij de begeleiding van een aios SG onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.
  • Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.
  • Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? Ook in 2024 betaalt SOGEON voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G in september 2024 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.