030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Didactische scholing – Basisprincipes van lesgeven Print

In het kort

Wil jij je als praktijkopleider verder ontwikkelen in je vaardigheid om les te geven? Maak kennis met de basisprincipes daarvan.

Wat je leert

Als praktijkopleider instrueer en begeleid je vaak je aios in een 1 op 1 relatie. Daarnaast komt het steeds vaker voor dat je meerdere aios en andere collega’s in een groep begeleidt.

Op deze dag didactische scholing leer je de basisprincipes van lesgeven kennen aan de hand van verschillende modellen. De docent neemt je mee aan de hand van verschillende theorieën en inzichten in het ontwikkelen en geven van onderwijs. Je ontvangt tips en tricks en gaat zelf oefenen. Na afloop heb je een aantal handvatten voor jouw lessen en kun je keuzes maken op basis van de aangereikte theorie. We wisselen theorie en praktijk af. Gedurende de lesdag ervaar je zelf verschillende werkvormen en manieren van lesgeven.

Aan het eind van deze dag

  • kun je de belangrijkste basisprincipes van effectieve kennisoverdracht aan lerenden op de werkvloer benoemen en voorbeelden daarvan geven;
  • kun je een globaal lesplan opstellen;
  • kun je een gedeelte van een les verzorgen op basis van de aangereikte theorie.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door een ervaren docent en coach. Corine Sengers MA, is lange tijd werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening en als docent in het mbo. Daarnaast heeft ze ervaring in het coachen en begeleiden van verschillende mensen met leervragen op het gebied van werk en onderwijs. De afgelopen jaren werkte zij ook als intervisiebegeleider en gespreksleider Moreelberaad. Binnen het onderwijs geeft ze ook training en coaching aan startende docenten.

Voor wie

Je kunt deze dag volgen als je praktijkopleider bent van een aios SG en de opleiding voor praktijkopleiders hebt gevolgd of als je betrokken bent bij de begeleiding van een aios sociale geneeskunde onder verantwoordelijkheid van een praktijkopleider.

Ben je praktijkopleider van een aios 1e of 2e fase van één van de gesubsidieerde opleidingen M+G of Forensische Geneeskunde? Ook in 2024 betaalt SOGEON voor jouw deelname aan het SOGEON congres voor opleiders M+G in september 2024 plus één andere dag didactische scholing. Als deze dag didactische scholing die andere dag is, vul dan s.v.p. de factuurgegevens van je werkgever in en vermeld bij factuur-referentie ‘SOGEON’. We zorgen er dan voor dat er geen kosten in rekening worden gebracht voor jouw deelname aan dit onderwijs.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.