030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

De vertrouwde adviseur Print

In het kort

Hoe komt het toch dat een zorgvuldig onderbouwd advies niet automatisch wordt overgenomen? Goed en vooral betrouwbaar adviseren vraagt om meer dan een inhoudelijk goed verhaal. Het vraagt om inzicht in het speelveld waarin je opereert. Zie je ergens spanning? Kun je inschatten welke ‘adviseurs-rol’ het meest passend is, afhankelijk van de context en je eigen positie? Hoe voer je vanuit die rol het goede gesprek? Welke mindset en vaardigheden zijn dan vooral belangrijk? Je leert het in deze module De vertrouwde adviseur. 

Versterk je adviesrol

Trusted advisor

Adviseren wordt steeds belangrijker voor professionals in de publieke gezondheidszorg en de bedrijfsgezondheidszorg. Heb jij een adviserende taak en wil je jezelf versterken en meer impact hebben?

In deze module werk je niet alleen aan het versterken van jouw adviesvaardigheden maar verbind je de theorie en vaardigheden van een vertrouwde adviseur aan jouw eigen context. Zodat je meer impact hebt als adviseur.

Met behulp van de theorieën over adviseren en vertrouwen opbouwen krijg je praktische handvatten. Je krijgt inzicht in het adviesproces en welke concrete acties jou kunnen helpen om te bouwen aan een adviesrelatie als vertrouwde adviseur.

De module bestaat uit (online) interactieve sessies.. De theorie bereidt je gericht voor. Deze theorie en eigen casuïstiek koppelen we steeds aan de praktijk. Na afloop van deze module kun je:

  • het speelveld van de adviseur bezien vanuit belangen, waarden, rollen en relaties.
  • potentiële spanningsvelden (h)erkennen tussen professionele criteria, organisatie eisen en de wensen van degene die je adviseert.
  • je eigen adviesrol en strategie bepalen afhankelijk van de context waarin je adviseert.
  • de toegevoegde waarde zien van je eigen rol in relatie tot degene die je wilt adviseren.
  • praktische handvatten benutten die helpen om het goede gesprek te voeren en  vertrouwen op te bouwen,

Voor wie

Professionals werkzaam in de publieke gezondheidszorg en bedrijfsgezondheidszorg, zoals beleidsadviseurs en projectleiders, artsen en onderzoekers. Ook andere professionals met een adviserende taak in de publieke of bedrijfsgezondheidszorg zijn welkom. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door Myriam Gijsbers-van Pesch, organisatie adviesbureau ‘Reflaction’.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2023 waardeerden deelnemers deze module met een 8,0.

  • “ Theorie en praktijk mooi aan elkaar gekoppeld; heldere, simpele modellen waardoor je ze meteen goed kunt toepassen op de praktijk”
  • “ Mooie afwisseling van informatie en zelf oefenen en uitwerken. Plezierige docent met kennis van ons werkveld.”

STAP-budget

Wil je deze module volgen met het STAP-budget? Klik op STAP-budget om te lezen hoe je de STAP-subsidie (tot max. €1000) aanvraagt.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.