030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Slim lesgeven met het brein Print

In ‘t kort

Wij nodigen je van harte uit om deel te nemen aan deze didactische workshop die de NSPOH dit jaar organiseert. In deze workshop leer je op welke verschillende manieren je de hersenen van je deelnemers aan het werk kunt zetten en hen kunt stimuleren in hun ontwikkeling. Je gaat de kennis over deze breinprincipes direct toepassen bij het breinvriendelijk ontwikkelen van een eigen onderwijsactiviteit.

Wat je leert

Hoe laat jij deelnemers groeien?

Wist je dat de verwachtingen die jij als docent hebt van de deelnemer, van grote invloed zijn op de prestatie van de deelnemer? Wist je dat dopamine, de stof die we aanmaken bij verliefdheid en verslaving, ook een belangrijke rol speelt bij leren? En wist je dat de hippocampus nieuwe informatie maximaal 6 weken kan bewaren en je het daarna echt vergeten bent?

Deze geheimen van het brein helpen je om slim les te geven. Het breinleren vertaalt kennis over het brein naar praktische onderwijssituaties en helpt zo om het leren van deelnemers te bevorderen. Voor docenten is kennis van het brein in feite onmisbaar. In deze workshop leer je hoe jij als expert op jouw vakgebied kennis het best kunt overbrengen aan de deelnemers. Je leert over de werking van het brein en hoe je verschillende breinprincipes kunt gebruiken in je onderwijs. Aan de hand van voorbeelden en oefeningen leer je deze kennis zelf te gebruiken in de voorbereiding en uitvoering van je onderwijs.

Na afloop van deze workshop kun je:

  • uitleggen hoe het brein werkt met betrekking tot leren en de rol die dopamine daarbij speelt.
  • het verschil tussen een growth en een fixed mindset beschrijven
  • de verschillende breinprincipes beschrijven
  • een aantal breinprincipes toepassen in de voorbereiding van je onderwijs
  • een aantal breinprincipes toepassen in de uitvoering van je onderwijs (werkvormen).

Aanvullende informatie

Docenten

Deze workshop wordt begeleid door:

  • Aafke Nijhuis, opleider/adviseur NSPOH.
  • Corine Sengers, opleider/adviseur NSPOH.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor docenten en opleiders die lesgeven bij de NSPOH en die met een frisse blik naar hun eigen onderwijs willen kijken.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.