030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Praktische mediatraining bij risico- en crisiscommunicatie Print

In het kort

Werk je op het gebied van veiligheid en gezondheid? Dan weet je dat heldere communicatie een doorslaggevende rol speelt bij het voorkomen van paniek. En bij de perceptie die mensen hebben van een situatie. Wil jij leren hoe je doeltreffend communiceert in crisissituaties? Wat de werkwijze is van media en hoe je een kernboodschap formuleert? Doe dan deze tweedaagse mediatraining.

Wat je leert

Leer een kernboodschap formuleren

Deze module is onderdeel de de profielopleidingen Infectieziektebestrijding en Medische milieukunde. Je kunt de module ook volgen als bij- en nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Hoe goed je als professional inhoudelijk ook bent, in geval van een crisis komt het aan op jouw communicatievaardigheden. Je moet de situatie helder en goed kunnen uit leggen. Zeker met de media op het vinkentouw.

Tijdens deze intensieve tweedaagse module leer je hoe je een inhoudelijk advies opstelt voor het crisisteam en hoe je de kernboodschap van dit advies communiceert in de media.

De module is opgezet als een vaardigheidstraining. Via casuïstiek oefen je in het formuleren van kernboodschappen. Tijdens de tweede dag oefen je voor de camera in verschillende settings.

Na afloop van deze tweedaagse module:

  • heb je inzicht in de werkwijze van de traditionele en nieuwe media tijdens crisissituaties.
  • weet je hoe het crisisteam is samengesteld en wat daarin jouw rol is als inhoudelijk deskundige.
  • Kun je een bijdrage leveren aan het formuleren van een kernboodschap
  • heb je voor de camera geoefend hoe je deze boodschap in verschillende settings optimaal kunt overbrengen.

Voor wie

Beleidsmakers en professionals werkzaam op het gebied van veiligheid & (publieke) gezondheid, die hun communicatievaardigheden in geval van crisissituatie willen vergroten. Deelnemers aan deze module hebben bij voorkeur eerder de module Risico- en crisiscommunicatie uitgelicht gevolgd.

Docenten

Ervaren mediatrainer op het gebied van risico- en crisiscommunicatie.

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2019 waardeerden deelnemers uitvoeringen van deze module met het eindcijfer: 9,0 en een 8,0.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.