030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

DIDO Storytelling Print

In het kort

Ben je docent of opleider bij de NSPOH en wil je nog meer impact maken op het leren van je deelnemers? Doe dan mee aan deze DiDO-workshop. Op deze actieve avond leer je hoe je een beroep kunt doen op de emoties en belangstelling van deelnemers.

Wat je leert

Als docenten en opleiders zijn wij gewend een sterk beroep te doen op de rationale verwerking van kennis en informatie. Denk aan informatie die de deelnemer voorafgaand aan het onderwijs leest, of tijdens het onderwijs van de PowerPoint slides. Denk aan de uitleg van theoretische constructen. Deze nadruk op cognitieve informatieverwerking is lang niet altijd effectief.

Interactief onderwijs aanbieden en de link leggen naar de praktijksituatie van deelnemers helpt al heel veel om informatie te verwerken. Een extra hulpmiddel om de belangstelling van deelnemers te prikkelen en hun betrokkenheid te vergroten is het vertellen van een verhaal. Waarom dit zo is en hoe je dit kunt doen? Doe mee aan deze scholing!

Na afloop van deze avond:

  • kun je aangeven waarom storytelling een krachtig hulpmiddel is.
  • ken je een aantal basisregels voor het vertellen van een goed verhaal.
  • heb je eerste stappen gezet om een verhaal in je onderwijs te gaan gebruiken.

Narratieve benadering en storytelling

Wil jij inzicht in de verschillende vormen van narratieve benaderingen en storytelling in je onderwijs? We bespreken de onderwerpen aan de hand van praktijkvoorbeelden, wetenschappelijke bevindingen en beeldfragmenten. Meer details over de invulling van het programma volgen nog.

Voor wie

De workshop is bedoeld voor opleiders, en docenten die lesgeven bij de NSPOH.

Docent

De workshop wordt gegeven door:

  • J.J. (Jelle Jan) de Schipper, opleidingskundige NSPOH.
  • S.M. (Maartje) Hilte, afdelingsmanager Projecten en Innovatie NSPOH.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.