030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Zelfstandig een bedrijfsarts opleiden

Datum: 11 jul '17

Bedrijfsarts2022 NSPOHWie als zelfstandig gevestigde bedrijfsarts, kleine arbodienst of maatschap op zoek is naar een jonge bedrijfsarts ervaart dat het werven van nieuwe artsen tijd kost. Bovendien moet de arts worden opgeleid en dat brengt extra werk en kosten met zich mee. Wat als de bedrijfsarts in opleiding afhaakt, onvoldoende presteert of ziek wordt? Werkgeverschap van een arts in opleiding is niet zonder risico’s.

Netwerkorganisatie

Om het vak bedrijfsgeneeskunde in stand te houden en nieuwe bedrijfsartsen op te leiden hebben NSPOH en Yellow Factory de krachten gebundeld in een gezamenlijke netwerkorganisatie en opleidingsinstelling ‘Bedrijfsarts 2022’. Hiervan kunnen zelfstandige bedrijfsartsen, kleine arbodiensten of maatschappen lid worden. Aansluiten bij Bedrijfsarts2022 neemt hen een hoop zorgen uit handen en biedt de voordelen van een goed opgeleide bedrijfsarts:

  • U hoeft niet zelf te werven.
  • U hoeft niet zelf een erkenning als opleidingsinstelling bij de RGS aan te vragen.
  • U hoeft geen praktijkopleider in huis te hebben.
  • De baio wordt optimaal opgeleid, mede door de roulatie langs verschillende praktijken. Dit maakt uw maatschap of arbodienst ook aantrekkelijk als werkgever.
  • U wilt geen zorgen van het werkgeverschap? Dan kan de baio in dienst komen bij  Bedrijfsarts2022.

Opleidingsinstelling

Opleidingsinstelling ‘Bedrijfsarts2022’ sluit een overeenkomst met de NSPOH en wil – bij voldoende belangstelling – begin 2018 starten met een opleidingsgroep. In het najaar van 2017 wordt de opleiding ingericht conform de nieuwe eisen van het Landelijke Opleidingsplan (LOP). Dat gebeurt in samenspraak met u als lid van Bedrijfsarts2022.

Meer informatie

Voor een beschrijving van de diensten zie www.bedrijfsarts2022.nl. Of download de flyer Bedrijfsarts2022. Of neem contact op met Kitty Meulenbeld (NSPOH), telefoon 030-8100540, e-mail k.meulenbeld@nspoh.nl of met Piet Kroon (Yellow Factory), telefoon 0611461592, e-mail  piet.kroon@yellowfactory.org.