030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Sollicitatieronde opleiding arts M+G start op 1 augustus 2020

Datum: 1 aug '20

Ben jij een arts die verder durft te kijken?

Artsen die verder kijken dan de klacht, de ziekte, het lichaam of zelfs de patiënt, dát zijn artsen Maatschappij +  Gezondheid. Arts M+G is een specialisme buiten de ziekenhuismuren waarbij je echt middenin de maatschappij staat: bij de mensen waarvoor je het doet én hun omgeving. Lijkt dat jou wat? Solliciteer dan voor een opleidingsplek!

Eigenschappen die we zoeken? Een brede blik, interesse in wat er in de maatschappij speelt en overstijgend denkvermogen.

Op 1 augustus 2020 start de nieuwe sollicitatieperiode. In deze sollicitatieperiode kunnen kandidaten solliciteren voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding, arts medische milieukunde en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij + Gezondheid. De profielopleidingen duren twee jaar en kunnen gevolgd worden door de tweejarige opleiding tot arts Maatschappij + Gezondheid. De sollicitatieperiode is geopend van 1 augustus tot en met 14 september 2020 en solliciteren kan online. De opleidingen starten in maart 2021.

Voor de 2e fase geldt dit alleen voor de profielen JGZ, IZB, TBC en MMK. Voor de andere opleidingen met een latere startdatum kun je vanaf 1 februari  2021 solliciteren.

De sollicitatieronde voor de profielopleiding forensisch arts 1e fase start op 1 september en loopt t/m 14 oktober 2020. Solliciteren kan door je motivatie en brief te sturen naar support@sogeon.nl.

Inhoud van de opleidingen

verrekijker MG 2e sollicitatieronde februari 2019

Inhoudelijk is de opleiding arts Maatschappij + Gezondheid onlangs aangepast aan de behoeften van het veld. De aios krijgt tijdens de opleiding veel ruimte om ‘bruggen’ te bouwen. Niet alleen tussen de sociale geneeskunde en aanpalende (klinische) specialismen, maar ook tussen het sociale domein en de publieke gezondheidszorg, én natuurlijk tussen de verschillende profielen M+G. Daarnaast is er ook meer aandacht voor academisering binnen het vakgebied.

Stichting SOGEON faciliteert dit sollicitatieproces en is verantwoordelijk voor het bevorderen van de instroom in nauwe samenwerking met de opleidingsinstituten NSPOH en TNO, KAMG, GGD GHOR Nederland, ActiZ en LOSGIO.

Verhalen van de werkvloer

De inhoud van de opleiding en het vak arts M+G is nog weinig bekend onder geneeskundestudenten. Daarom spant stichting SOGEON zich in om extra aandacht te genereren en betrekt hierin aios M+G. Zo is het mogelijk om een dag(deel) mee te lopen op de werkvloer en delen aios M+G hun werkervaringen via blogs op artsmg.nl.

Landelijk werkgeverschap

Sinds 1 januari 2019 komen artsen gedurende hun opleiding in dienst bij een landelijk werkgever, de SBOH. Deze stichting is al jaren de werkgever van de aios huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten.