030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Sollicitatieprocedure opleiding vertrouwensarts start augustus 2022

Datum: 11 jan '22

In september 2021 is de eerste groep vertrouwensartsen gestart met hun opleiding! De aios én praktijkopleiders zijn enthousiast en de effecten van de opleiding zijn ook al positief te merken in de praktijk.

Financiering van een volgend cohort wordt pas duidelijk in april 2022. Dit is te laat om in september 2022 een volgende groep te laten starten met de Opleiding vertrouwensarts. Daarom wordt de start van de volgende opleiding verschoven naar maart 2023. De sollicitatie- en selectieronde vindt daarvoor plaats in de periode van 1 augustus t/m 7 september 2022.

Meer tijd heeft bovendien het voordeel dat de communicatie rondom de start van dit nieuwe cohort en werving van deelnemers zorgvuldig wordt opgepakt en afgestemd met alle betrokken partijen. Daarmee kan het vak meer en beter op de kaart gezet worden en raken meer artsen geïnteresseerd in het vak. Deze artsen hebben dan nog de gelegenheid om een periode als anios (arts niet in opleiding tot specialist) te werken om zo ervaring op te kunnen doen met het vak voordat zij beslissen de opleiding te gaan volgen.

De NSPOH hoopt op deze manier met een volgende enthousiaste groep te kunnen starten in maart 2023.

Overigens staat de financiering en voortgang van de opleiding van het huidige cohort, dat in september 2021 is gestart, hier geheel buiten. Deze groep kan de opleiding tot vertrouwensarts voltooien.