NSPOH

Bereikbaarheid (auto) tijdens wegwerkzaamheden

Gepubliceerd op 1 maart 2017

Sinds eind januari 2017 verlegt Eneco kabels en leidingen en start de aanleg van busbaan Transwijk (zie www.utrecht.nl/busbaantranswijk). Tot eind 2019 leidt dit op grote schaal tot verkeersoverlast en vertraging voor wie via de stad of via de A12 met de auto naar de NSPOH komt.

 

Door deze werkzaamheden aan de westkant van Utrecht is de NSPOH in de periode tussen januari 2017 en eind 2019 lastiger bereikbaar. Wij adviseren u waar mogelijk het 5 Meiplein (de grote rotonde gelegen op de kruising tussen de Beneluxbaan en de Churchilllaan) en de Koningin Wilhelminalaan met de auto te mijden.

Hoe is de NSPOH tijdens deze werkzaamheden het beste bereikbaar (per auto)?

Wij adviseren u tijdens de werkzaamheden via de A2, afslag Papendorp (afslag 8 vanuit Amsterdam, afslag 8A vanuit het zuiden) te nemen en de borden Papendorp te volgen. Vanaf de A12 neemt u afslag 16, Papendorp. Vervolgens rijdt u naar de NSPOH door over de Prins Clausbrug het Amsterdam Rijnkanaal over te steken, via de Bevrijdingslaan. De parkeergarage bereikt u door bij het eerste stoplicht linksaf te slaan, de Trumanlaan in. Zie het kaartje hierboven. Deze route verdient de voorkeur boven de officiële omleidingsroute, die hieronder nog wel staat vermeld.

 

Als alternatief voor de auto neemt u:

 • het openbaar vervoer (de bussen en de tram blijven rijden tijdens de werkzaamheden)
 • de (OV) fiets of komt u te voet (ca. 35 minuten loopafstand van CS Utrecht)

Op de hoogte blijven over de werkzaamheden en verwachte overlast?

Door u in te schrijven via busbaantranswijk@utrecht.nl ontvangt u regelmatig informatie over de geplande werkzaamheden en te verwachten overlast.

 

Door de werkzaamheden wijzigt de verkeerssituatie tijdelijk in dit gebied. De wijzigingen zijn:

Afsluitingen:

 • rechtstreeks autoverkeer op de Beneluxlaan van noord naar zuid en omgekeerd via het 5 Meiplein is niet mogelijk.
 • autoverkeer vanaf de Churchilllaan kan niet rechtsaf in zuidelijke richting naar de Beneluxlaan.
 • autoverkeer vanaf de Koningin Wilhelminalaan kan niet linksaf in zuidelijke richting naar de Beneluxlaan.
 • fiets- en voetgangersverkeer aan de zuidzijde van de Koningin Wilhelminalaan is in beide richtingen niet mogelijk tussen het 5 Meiplein en het Anne Frankplein.

Omleidingen:

 • autoverkeer vanaf de Churchilllaan naar de Koningin Wilhelminalaan wordt omgeleid via een tijdelijke rijbaan langs de noordzijde van de rotonde op het 5 Meiplein.
 • autoverkeer rechtsaf van de Beneluxlaan naar de Koningin Wilhelminalaan gaat in die periode via een tijdelijke rijbaan via de zuidzijde van de rotonde op het 5 Meiplein (op de plek van het huidige fietspad).
 • fietsers en voetgangers in het gebied worden omgeleid via de westkant van de Beneluxlaan, de noordkant van het 5 Meiplein en de noordzijde van de Koningin Wilhelminalaan.

Komt u vanaf de snelweg of uit een ander deel van de stad en wilt u Utrecht Centrum in?

Voor autoverkeer vanaf de snelwegen of uit andere delen van de stad gelden de volgende officiële omleidingen:

 • vanaf de A12, wordt op het Europaplein omgeleid via de Europalaan.
 • vanuit Papendorp (P) wordt via de Stadsbaan Leidsche Rijn en de Dominee Martin Luther Kinglaan omgeleid.
 • komend vanaf Oog in Al (O) wordt via de Weg der Verenigde Naties en de Overste Den Oudenlaan omgeleid naar het Anne Frankplein.
 • komend vanaf Rivierenwijk, Hoograven (K) wordt omgeleid via het Europaplein en/ of het Anne Frankplein naar de A2.