030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Marloes van Stralen wint Reinier Zielhuispenning 2022

Datum: 7 nov '22

Marloes van Stralen, aios bedrijfsgeneeskunde bij de NSPOH, heeft de Reinier Zielhuispenning 2022 gewonnen met haar onderzoek naar persoons- en ziekte gebonden factoren die van invloed zijn op de verzuimduur na een COVID-19 infectie. De bedrijfsarts kan met deze kennis actief navraag doen naar de relevante factoren tijdens de verzuimbegeleiding en betere prognoses en adviezen geven aan zowel werkgever als werknemer. Het onderzoek is inmiddels gepubliceerd in het Tijdschrift voor Bedrijfs- en Verzekeringsgeneeskunde.

Marloes van Stralen wint Reinier Zielhuispenning 2022

In de eerste instantie had van Stralen een heel ander onderzoeksonderwerp gekozen. Maar toen brak de pandemie los. Ze besloot te switchen en koos voor een actueel en relevant onderwerp: factoren die van invloed zijn op de verzuimduur door COVID-19. “Vlak voor de start van de uitvoering van dat eerdere onderzoek bleek dat het niet door kon gaan vanwege allerlei veranderingen bij het klantbedrijf. Dan toch opnieuw beginnen en doorgaan met een heel ander project geeft nog meer kleur aan deze welverdiende prijs. Nogmaals gefeliciteerd Marloes!”, aldus onderzoeksbegeleider Erik Noordik.

De Reinier Zielhuispenning wordt eens in de twee jaar uitgereikt door de Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde (NVAB) aan de aios bedrijfsgeneeskunde die in het kader van de opleiding het beste onderzoeksartikel heeft geschreven. De artikelen worden ingezonden door de opleidingsinstituten NSPOH en SGBO. De CBZ beoordeelt de artikelen en roept de winnaar uit. Volgens de NVAB is het onderzoek van Stralen ‘goed uitgevoerd en helder beschreven met uitgebreide analyse’. Ook was de NVAB onder de indruk van de hoge kwaliteit van inzendingen dit jaar.

De andere drie genomineerden zijn:

  • Ryan Abdoelkarim: “Militaire oorlogsjournalisten; een vergeten groep? Een verkennende studie naar belastende en beschermende factoren voor leden van het Combat Mediateam bij Defensie” (NSPOH)
  • Inge van Vulpen- Bonnemayers: “Wat is de invloed van het coschap Sociale Geneeskunde op het beeld dat coassistenten van het bedrijfsartsen vak hebben?” (SGBO)
  • Ankie van den Oord: “Re-integreren met een stoma. Wat gaat er goed, wat kan er beter” (SGBO).

Opleiding arts bedrijfsgeneeskunde

Klik op opleiding bedrijfsarts voor meer informatie.