030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Lijkschouw Print

In het kort

Als forensisch arts of huisarts heb je te maken met lijkschouw. Wil jij leren hoe je een lijkschouw uitvoert? En wil je bijgepraat worden over actuele thema’s rondom dit onderwerp? Doe dan deze vierdaagse module.

Wat je leert

Wat komt er kijken bij een lijkschouw?

Je kunt deze module volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Tijdens deze module leer je hoe je een lijkschouw in de praktijk uitvoert. Je onderzoekt postmortale verschijnselen en leert letsels bij overledenen duiden. Daarnaast gaan we dieper in op de juridische aspecten. Je leert hoe je omgaat met een PD en wat er komt kijken bij de samenwerking met verschillende betrokkenen. Ten slotte maak je kennis met bijzondere schouwen, zoals een lijkschouw na overlijden in detentie, na medische fouten of de lijkschouw van een waterlijk. Er is ruimte voor inbreng van eigen casuïstiek en discussie.

Na afloop van deze vierdaagse module:

  • weet je hoe je een lijkschouw in de praktijk uitvoert.
  • weet je hoe je omgaat met een plaats delict.
  • ben je bekend met de juridische aspecten.
  • weet je wie je samenwerkingspartners zijn.

Docenten

Het onderwijs wordt verzorgd door ervaren forensisch artsen en andere specialisten. Bijvoorbeeld de officier van justitie of forensische opsporingsspecialisten.

Voor wie

Voor forensisch artsen en eventueel huisartsen.

Toelatingseisen

Diploma basisarts.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.