030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

‘Kindje van Mars’ won GGD innovatieprijs

Datum: 30 jul '19

Kindje van Mars - Aansluiting vinden bij je doelgroep: Entertainment Education voor gezondheidsbevordering - NSPOHStel: je bent een marsmannetje of -vrouwtje. Je UFO is neergestort in Oldenzaal en je bent al je bezittingen kwijt! Wat dan? Met dit verhaal op zak stuurde GGD Twente kinderen tussen de 7 en 8 jaar de straten op om de dingen te fotograferen die zij belangrijk vinden voor een fijn en gezond leven.

Kindje van Mars‘ – een concept bedacht door deelnemers van GGD Twente tijdens de training Aansluiting vinden bij je doelgroep: Entertainment Education voor gezondheidsbevordering, won de GGD innovatieprijs en kon daarmee gerealiseerd worden.

Dat leverde niet alleen een fantastische expositie op die tot en met 26 juli 2019 te zien was in het gemeentehuis van Oldenzaal, het maakte armoede bespreekbaar en geeft gemeenten en zorgprofessionals handvatten om kinderen die opgroeien met weinig financiële middelen, beter te kunnen ondersteunen.

Meer foto’s van de expositie op de Facebook-pagina van GGD Twente.

Innovatieve communicatie

Inspireert dit jou om te ontdekken hoe je kwetsbare of laaggeletterde groepen betrekt bij gezondheidsthema’s? Schrijf je dan in voor de training Aansluiting vinden bij je doelgroep: Entertainment Education voor gezondheidsbevordering van 10 september en 8 oktober 2019. Er is nog beperkt plaats.