030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Nieuw: opleiding bedrijfsartsen bij politie

Datum: 1 nov '19

De politie heeft hoog risicoberoepen in huis, denk aan de agent op straat, de motorrijders, de mountainbikers en de bereden-politie. Politiemensen die een helpende hand bieden, maar ook ingrijpen wanneer het nodig is. Politiewerk is complex, in een voortdurend veranderende omgeving. Zij krijgen dan ook veel voor hun kiezen en de druk is hoog, aan alle kanten. Dat vraagt om specifieke kennis van de bedrijfsarts.

Start in januari 2020

Vandaar dat in januari 2020 een opleiding voor bedrijfsartsen voor de politie van start gaat met docenten die politie-specifieke kennis voor deze aios (artsen in opleiding tot specialist) hebben. Deze nieuwe incompany opleiding gaan HTC (HumanTotalCare) en NSPOH samen in Utrecht verzorgen. De praktijkopleiding wordt opgepakt door HTC en de NSPOH zorgt voor het onderwijs.

HTC en NSPOH

En met de handtekeningen van Pascal Segers (sales director Mensely / HTC) en Petrien Venema (directeur NSPOH) is de samenwerking vanaf 31 oktober 2019 een feit. Hans Heijstek, instituutsopleider NSPOH staat midden op de foto. In januari 2020 kunnen we beginnen met het opleiden van bedrijfsartsen voor de politie.