030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Extra sollicitatiemogelijkheid opleiding forensisch arts

Datum: 13 okt '19

Opleiding forensisch arts NSPOHEen boeiend en maatschappelijk zeer relevante discipline binnen het vak van arts M&G is de forensische geneeskunde. Tegelijkertijd is het ook een kwetsbare discipline, die voor de toekomst behoefte heeft aan meer forensisch artsen. Om die reden hebben de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Justitie & Veiligheid extra gelden beschikbaar gesteld voor de tweejarige opleiding forensisch arts. Tot 1 januari 2020 is er een extra sollicitatiemogelijkheid voor deze opleiding.

Ben jij een arts die verder durft te kijken?

Artsen die verder kijken dan de klacht, de ziekte, het lichaam of zelfs de patiënt, dát zijn artsen Maatschappij & Gezondheid.

Arts M&G is een specialisme buiten de ziekenhuismuren waarbij je echt middenin de maatschappij staat: bij de mensen waarvoor je het doet én hun omgeving. Lijkt dat jou wat? Solliciteer dan voor een opleidingsplek!

Op 1 februari 2020 openen de selectierondes  voor de profielopleidingen tot jeugdarts, arts infectieziektebestrijding en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij & Gezondheid. Eigenschappen die we zoeken? Een brede blik, interesse in wat er in de maatschappij speelt en overstijgend denkvermogen.

Online solliciteren kan op de website artsmg.nl van 1 februari tot en met 14 maart 2020 voor de opleidingen jeugdarts, arts infectieziektebestrijding en voor de tweede fase-opleiding arts Maatschappij & Gezondheid die starten in september 2020.  Voor de andere opleidingen met een latere startdatum kun je van 1 augustus t/m 12 september 2020 solliciteren.

Inhoud van de opleidingen

verrekijker MG 2e sollicitatieronde februari 2019

Inhoudelijk is de opleiding arts Maatschappij & Gezondheid onlangs aangepast aan de behoeften van het veld. De aios krijgt tijdens de opleiding veel ruimte om ‘bruggen’ te bouwen. Niet alleen tussen de sociale geneeskunde en aanpalende (klinische) specialismen, maar ook tussen het sociale domein en de publieke gezondheidszorg, én natuurlijk tussen de verschillende profielen M&G. Daarnaast is er ook meer aandacht voor academisering binnen het vakgebied.

Stichting SOGEON faciliteert dit sollicitatieproces en is verantwoordelijk voor het bevorderen van de instroom in nauwe samenwerking met de opleidingsinstituten NSPOH en TNO, KAMG, GGD GHOR Nederland, ActiZ en LOSGIO.

Landelijk werkgeverschap

Sinds 1 januari 2019 komen artsen gedurende hun opleiding in dienst bij een landelijk werkgever, de SBOH. Deze stichting is al jaren de werkgever van de aios huisartsgeneeskunde, ouderengeneeskunde en artsen verstandelijk gehandicapten.