030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Suzanne Vercouteren over opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts

“Je hoort steeds meer over veilig en gezond werken en werkgeluk. Die onderwerpen spraken mij aan én ik vind het leuk om met mensen te werken. Bij verzuimbegeleider VerzuimTij in Terneuzen zochten ze een POB’er. Die functie leek mij op het lijf geschreven. Dat betekende wel dat ik een opleiding moest volgen. Een collega-POB’er had de opleiding bij de NSPOH al gevolgd en was er enthousiast over. Het eerste half jaar heb ik me georiënteerd op de arbodienstverlening en heb ik meegekeken wat een Arbodienst nou precies doet en wat het vak van een POB’er inhoudt. […] ‘In eerste instantie schoof de bedrijfsarts of mijn collega-POB’er daarbij aan. Maar al snel ging ik zelfstandig aan de slag. Best enerverend! 

Suzanne Vercouteren, praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB)

Deelnemer opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts (POB)

Inge Scholl-Westermayer over haar registratie tot Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP

“Ik volgde de module Sociale Zekerheidswet- en regelgeving voor de arbeid- en gezondheidspsycholoog van de NSPOH vanwege mijn registratie tot Arbeid- en Gezondheidspsycholoog NIP. Ik heb de module als leerzaam en toegankelijk ervaren. Het was goed verzorgd. Voor mij is deze tweedaagse scholing een verdieping op bestaande kennis en een combinatie van theorie en praktische toepasbaarheid met ruimte voor casuïstiek. Daarmee kan ik mijn cliënten nog beter begeleiden.”

Drs Inge Scholl-Westermayer, registerpsycholoog NIP/A&O, Ascender part of TELUS Health

Deelnemer Sociale Zekerheidswet- en regelgeving voor de arbeid- en gezondheidspsycholoog

Anja Koornstra over stoomcursus voor managers in de publieke gezondheidszorg

We vroegen Anja Koornstra, opleider bij NSPOH en begeleider van de stoomcursus voor managers die nieuw zijn in de publieke gezondheid, waarom mensen deze scholing moeten volgen: “De breedte van ons werkveld is fascinerend, van de eerste 1000 dagen tot vitaal ouder worden en van zedenzaken tot financiering van de zorg. Het is heel fijn om in 8 avonden alles op een rij te krijgen. De inspirerende docenten en de groep van mede-managers met elk een eigen invalshoek geven ook een mooie verrijking van je netwerk.”

De stoomcursus (8 x 4 uur) start 9 januari 2024 om 17.00 uur. De lessen zijn live in Utrecht bij de NSPOH, maar kunnen ook deels online gevolgd worden.

Klik voor meer informatie op Managers verkennen publieke gezondheidszorg: een stoomcursus

Wicked problems zijn dagelijkse kost voor Patricia

Twaalf jaar geleden volgde Patricia Senden, de Master Public Health bij de NSPOH. Hier leer je maatschappelijke ontwikkelingen en wetenschappelijke inzichten vertalen naar beleidsadviezen en intersectorale aanpakken. Gezondheidsproblemen worden steeds complexer en vragen een domein overstijgende aanpak. “Er verandert veel in twaalf jaar dus toen ik de Leergang Toekomstgerichte Publieke Gezondheid voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik deze wilde volgen. Het is eigenlijk een light variant op de Master Public Health. Een opfriscursus”, zegt Patricia.

Lees het hele interview met Patricia Senden, GGD Zuid-Limburg senior beleidsadviseur Kennis en Innovatie, waarin ze vertelt over hoe zij omgaat met wicked problems in de publieke gezondheid.

Angélique Tinnemans over haar opleiding jeugdverpleegkundige – Maatschappij en Gezondheid

“De opleiding vergt tijd, inzet en energie maar was het absoluut waard. Het gaf me de mogelijkheid me meer te verdiepen in het complexe werkveld van de jeugdverpleegkundige. Ik werd me bewuster van het belang van het versterken en onderhouden van contact met netwerkpartners, mijn eigen rol binnen het team en de organisatie. Tijdens de opleiding heb ik gewerkt aan een persoonlijk leerdoel ‘grenzen stellen’, en ik werd aan het denken gezet over het belang van mezelf profileren zodat je jezelf beter kan positioneren binnen de preventieve jeugdgezondheidszorg. Je bent nooit te oud om te leren, een leven lang leren geeft je de kans om persoonlijk te blijven ontwikkelen.”

Angélique Tinnemans, jeugdverpleegkundige GGD Brabant-Zuidoost

Deelnemer opleiding jeugdverpleegkundige – Maatschappij en Gezondheid.

Rian over haar opleiding verpleegkundige M&G, profiel AGZ

“De module ‘Persoonlijke Effectiviteit’ vond ik ontzettend leuk. Met name de live bijeenkomsten met de hele groep waarbij er heel veel ruimte was voor ieders ideeën en ervaringen. Er was vanuit de docent – los van de opdrachten – veel flexibiliteit om in te gaan op datgene wat er speelde individueel of in de groep. Daar heb ik veel aan gehad en kijk ik met veel plezier op terug! De module ‘Infectieziekten: van cel tot melding’, vond ik vakinhoudelijk heel leerzaam en ontzettend leuk om te volgen. Veel docenten uit de praktijk met de nodige knowhow en een leuke groep met vakgenoten om ervaringen mee uit te wisselen!”

Rian Wijnhorst, Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid, Team Infectieziektebestrijding, GGD Zuid-Holland Zuid in Dordrecht
Deelnemer opleiding verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid, profiel AGZ

 

Wianne Brandt over “Managers verkennen publieke gezondheidszorg: een stoomcursus”

De verschillende onderwerpen in de stoomcursus lieten zien hoe moeilijk maar ook hoe belangrijk het is om niet uit te gaan van ‘one size fits all’. Het was daarmee een bevestiging dat de emancipatie van de uitvoering het verdient stevig doorgezet te worden. Dat lukt alleen met heldere beleidsuitgangspunten en gezamenlijke strategie, samen met onze partners zoals de gemeenten.”

Wianne Brandt, Veilig Thuis Kennemerland

Over de NSPOH als werkgever

“De NSPOH is een fijne flexibele werkgever die veel kansen biedt. Er is ruimte om je persoonlijk en inhoudelijk te ontwikkelen. In het werk met veel verschillende professionals kun je je creativiteit kwijt. Verwacht genoeg uitdaging, een open sfeer en een dosis gezelligheid.”

Sjoerd Jansman, opleider/adviseur NSPOH

‘De afwisseling en de maatschappelijke betrokkenheid geven energie’

Elijah Sanches had één doel: plastisch chirurg worden. Inmiddels is Elijah vertrouwensarts in opleiding bij Veilig Thuis in Leiden. ‘Alles wat ik doe, is in het belang van veiligheid voor kwetsbare mensen.’ Over Elijahs werk als vertrouwensarts verscheen op 6 april 2022 een interview.

Jelle Jan de Schipper over scholing aan praktijkopleiders

“Ervaren praktijkopleiders vinden het boeiend om opleider te zijn. Ik citeer enkele uitspraken aan het eind van een scholingsdag:

  • Mooi om te zien hoe mijn aios zich ontwikkelt en een eigen stijl vindt.
  • De vragen en uitdagingen van mijn aios houden mijzelf scherp.
  • Ik wil mijn aios graag enthousiast maken voor het vak!”

Drs. Jelle Jan de Schipper, opleidingskundige en opleider/adviseur NSPOH

Meer weten hierover? Klik op Informatie voor praktijkopleiders