030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Erkenning verworven competentie AenG psycholoog NIP Print

In het kort

Voor deelnemers aan de Opleiding Arbeid & Gezondheidspsycholoog die al over veel werkervaring op het A&G werkgebied beschikken, is het mogelijk om een EVC-traject te doorlopen. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. In het traject toon je met bewijsmateriaal uit je werkpraktijk aan dat je de leerdoelen van één of meerdere modules al hebt behaald.

Wat je leert

Erkenning van Verworven Competenties (EVC)

Het traject bestaat uit de volgende stappen:

  • Je verzamelt bewijsmateriaal uit je werkpraktijk.
  • Je beschrijft je visie op het beroep, gebruikt het bewijsmateriaal om je bekwaamheid aan te tonen en reflecteert hierop. Je ontvangt een beschrijving van de eisen waaraan het portfolio moet voldoen.
  • Er vindt online een criteriumgericht interview van 1 uur plaats waarin twee beoordelaars vragen stellen over je portfolio.
  • De beoordelaars verwoorden hun bevindingen schriftelijk. Daarin geven zij aan of je inderdaad hebt aangetoond dat je de leerdoelen van één of van meer modules reeds in de werkpraktijk hebt behaald. Indien dit het geval is, ontvang je een EVC-certificaat. Je ontvangt deze beoordeling binnen 5 werkdagen na het interview.
  • Het EVC-certificaat kun je gebruiken als bewijsmateriaal met betrekking tot de scholingseisen van het registratietraject Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP.

(de tekst gaat verder onder de video)

Voor wie

Geregistreerde arbeid- & organisatiepsychologen NIP, geregistreerde GZ-psychologen en masterpsychologen zonder aanvullende registratie die werkzaam zijn op het gebied van Arbeid en Gezondheid.

Toelatingseis

Je bent afgestudeerd als psycholoog op master niveau.
Het vereiste werk- en denkniveau voor is academisch.

Docent

Mevrouw drs. D. (Daphne) Metsemakers (registerpsycholoog NIP A&G en registerpsycholoog NIP A&O), hoofddocent, opleider/adviseur, NSPOH.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie