030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Updates coronavirus

Datum: 4 aug '20

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt; het laatste nieuws staat bovenaan.

Update 4 augustus 2020: Wat te doen bij code oranje (of rood) gebieden

NSPOH - onderwijs na de zomerIn dit bericht informeren we je over de gevolgen voor jou als deelnemer aan onderwijs als je terugreist vanuit een code oranje (of rood) gebied.

Terugkomst vakantie uit een code oranje (of rood) gebied

De afgelopen periode is het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor een aantal landen, regio’s en plaatsen van code geel naar code oranje omgezet. Denk aan Kroatië, de provincie Antwerpen en Barcelona. Ben je in zo’n gebied op vakantie geweest dan vragen we je de 14 dagen quarantaine in acht te nemen en gedurende deze 14 dagen geen fysiek onderwijs te volgen. Aan het online onderwijs dat in deze periode wordt aangeboden kun je uiteraard wel deelnemen.

Lokale acties van gemeenten

Om drukte tegen te gaan kunnen gemeenten lokaal ‘code oranje’ afkondigen. Dit zijn besluiten die niet door het ministerie van buitenlandse zaken worden uitgevaardigd. In zo’n geval vragen we je de hygiëne richtlijnen van het RIVM zorgvuldig te volgen. Je mag vanuit een dergelijke gemeente wel deelnemen aan fysiek onderwijs, indien je geen klachten hebt.

Heb je toch nog vragen na het lezen van dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

Update: 2 juli 2020: Onderwijs na de zomer

Starten of verder gaan met je opleiding tijdens de coronamaatregelen zal anders zijn dan in eerdere jaren. We snappen dat je vragen hebt. Hoe zijn de lessen vormgegeven vanaf september? Welke maatregelen er zijn getroffen? Kan er straks nog wel fysiek onderwijs gegeven worden?

Veiligheid én gezondheid staan bij de NSPOH voorop. Voor onze deelnemers, docenten en onze eigen collega’s. We zijn momenteel hard bezig om alle voorbereidingen te treffen zodat jij vanaf september op een veilige manier aan je opleiding kunt beginnen of er mee verder kunt gaan.

We hebben een protocol opgesteld over het organiseren en aanbieden van verantwoord onderwijs tijdens de coronacrisis. We hanteren de RIVM-richtlijnen/protocollen en de verordeningen die de veiligheidsregio’s uitschrijven. Deze zijn en blijven leidend in al onze voorschriften.

Dit mag je na de zomer van ons verwachten:

  • We houden anderhalve meter afstand van elkaar en van deelnemers.
  • We bieden het onderwijs zoveel mogelijk online/op afstand aan.
  • Is de aard van de bijeenkomst zodanig dat deze niet online kan plaatsvinden? Dan bieden we dit fysiek aan. Of bij de NSPOH of op een andere locatie. Zodat we altijd de RIVM-richtlijnen kunnen blijven volgen.
  • We hebben hygiëne hoog in het vaandel. Alle onderwijszalen zijn grondig gereinigd en voorzien van o.a. desinfecterende spray of gel en papieren handdoekjes.
  • Alle etages van het kantoorgebouw van de NSPOH zijn voorzien van looproutes.
  • We blijven zoveel mogelijk thuiswerken.

Heb je toch nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. We zijn op werkdagen te bereiken van 08:30u tot 16:00 uur op nummer 030 – 810 05 00 of per email op info@nspoh.nl.