030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Updates coronavirus

Datum: 8 okt '20

Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt; het laatste nieuws staat bovenaan.

Update 8 oktober: gebruik van mondkapjes in algemene ruimtes

NSPOH - onderwijs na de zomerDe NSPOH neemt het volgende advies van de gebouwbeheerder van Churchilllaan 11 in Utrecht over.

Gelet op het feit dat in de centrale hal en liftgebieden op de begane grond van het Nova-building veel ‘passantenverkeer’ is, adviseren je ook in de hal en liften mondkapjes te dragen. Dit is niet verplicht, maar door middel van posters wordt het gebruik van mondkapjes wel geadviseerd en aangemoedigd.
De gebouwbeheerder zorgt voor beschikbaarheid van mondkapjes bij de receptiebalie zodat je hier bij wijze van uitzondering gebruik van kunt maken, mocht je deze zelf niet bij je hebben.

***

Update 29 september: scholing weer vaker online

Naar aanleiding van de persconferentie van maandagavond 28 september 2020 scherpt ook de NSPOH de coronamaatregelen voor het onderwijs aan. Fysieke onderwijsbijeenkomsten worden daarom de komende 5 weken in principe omgezet naar online scholing, tenzij dat echt niet mogelijk is. Hou daarom de roosters op Onderwijs Online goed in de gaten.

We houden vinger aan de pols wanneer fysiek onderwijs weer (meer) mogelijk wordt. We zullen daar dan over berichten. Voor de zekerheid houden we nu een periode van 5 weken aan, omdat we niet de illusie hebben dat over 3 weken alles weer normaal is.

Er ligt een zorgvuldige afweging ten grondslag aan het besluit om bepaald onderwijs fysiek uit te voeren. De groepsgrootte overschrijdt de 30 personen niet en de regio Utrecht mag in- en uitgereisd worden zonder dat iemand in quarantaine moet. De NSPOH heeft op de eigen locatie maatregelen genomen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Ook ziet de NSPOH toe dat op externe locaties waar onderwijs wordt uitgevoerd maatregelen zijn genomen.

De strengere coronamaatregelen treffen ons allemaal. Laten we vooral samen onze schouders eronder blijven zetten. Veiligheid én gezondheid staan bij de NSPOH voorop.

***

Update 28 augustus 2020: locatie coronaproof

Het coronaprotocol voor het onderwijs dat bij de NSPOH op de eigen locatie wordt aangeboden, is terug te vinden op onze digitale leeromgeving.  Daartoe heb je toegang wanneer je bent ingeschreven als deelnemer aan NSPOH onderwijs. Uiteraard beantwoorden ook de externe locaties aan de RIVM voorschriften.

***

Update 20 augustus 2020: waar volg ik onderwijs?

Vanaf 1 september 2020 biedt de NSPOH het onderwijs zoveel mogelijk via afstandsonderwijs aan. Per onderwijsdag wordt bekeken wat mogelijk is. Is de aard van de bijeenkomst zodanig dat deze niet online kan plaatsvinden? Dan bieden we dit fysiek aan. Of bij de NSPOH of op een andere, externe locatie. Zodat we altijd de RIVM-richtlijnen kunnen blijven volgen. Houd je rooster dus goed in de gaten voor de laatste locatie-updates: deze kunnen per onderwijsdag verschillen.

Locatie bij- en nascholing

Het bij- en nascholingsonderwijs vindt online en/of op externe locaties verspreid door het hele land plaats. Wanneer op het moment van jouw inschrijving de onderwijslocatie nog niet bepaald  is, proberen we een locatie te zoeken in de buurt van de bij ons bekende woonplaats van de deelnemers. Uiterlijk vier weken voor de start van een bij- en nascholingsmodule staat de definitieve locatie van de module vermeld op de website.

Heb je toch nog vragen na het lezen van dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

***

Update 4 augustus 2020: Wat te doen bij code oranje (of rood) gebieden?

In dit bericht informeren we je over de gevolgen voor jou als deelnemer aan onderwijs als je terugreist vanuit een code oranje (of rood) gebied.

Terugkomst vakantie uit een code oranje (of rood) gebied

De afgelopen periode is het reisadvies van het ministerie van buitenlandse zaken voor een aantal landen, regio’s en plaatsen van code geel naar code oranje omgezet. Denk aan Kroatië, de provincie Antwerpen en Barcelona. Ben je in zo’n gebied op vakantie geweest dan vragen we je de 14 dagen quarantaine in acht te nemen en gedurende deze 14 dagen geen fysiek onderwijs te volgen. Aan het online onderwijs dat in deze periode wordt aangeboden kun je uiteraard wel deelnemen.

Lokale acties van gemeenten

Om drukte tegen te gaan kunnen gemeenten lokaal ‘code oranje’ afkondigen. Dit zijn besluiten die niet door het ministerie van buitenlandse zaken worden uitgevaardigd. In zo’n geval vragen we je de hygiëne richtlijnen van het RIVM zorgvuldig te volgen. Je mag vanuit een dergelijke gemeente wel deelnemen aan fysiek onderwijs, indien je geen klachten hebt.

Heb je toch nog vragen na het lezen van dit bericht? Neem gerust contact met ons op.

***

Update: 2 juli 2020: Onderwijs na de zomer

Starten of verder gaan met je opleiding tijdens de coronamaatregelen zal anders zijn dan in eerdere jaren. We snappen dat je vragen hebt. Hoe zijn de lessen vormgegeven vanaf september? Welke maatregelen er zijn getroffen? Kan er straks nog wel fysiek onderwijs gegeven worden?

Veiligheid én gezondheid staan bij de NSPOH voorop. Voor onze deelnemers, docenten en onze eigen collega’s. We zijn momenteel hard bezig om alle voorbereidingen te treffen zodat jij vanaf september op een veilige manier aan je opleiding kunt beginnen of er mee verder kunt gaan.

We hebben een protocol opgesteld over het organiseren en aanbieden van verantwoord onderwijs tijdens de coronacrisis. We hanteren de RIVM-richtlijnen/protocollen en de verordeningen die de veiligheidsregio’s uitschrijven. Deze zijn en blijven leidend in al onze voorschriften.

Dit mag je na de zomer van ons verwachten:

  • We houden anderhalve meter afstand van elkaar en van deelnemers.
  • We bieden het onderwijs zoveel mogelijk online/op afstand aan.
  • Is de aard van de bijeenkomst zodanig dat deze niet online kan plaatsvinden? Dan bieden we dit fysiek aan. Of bij de NSPOH of op een andere locatie. Zodat we altijd de RIVM-richtlijnen kunnen blijven volgen.
  • We hebben hygiëne hoog in het vaandel. Alle onderwijszalen zijn grondig gereinigd en voorzien van o.a. desinfecterende spray of gel en papieren handdoekjes.
  • Alle etages van het kantoorgebouw van de NSPOH zijn voorzien van looproutes.
  • We blijven zoveel mogelijk thuiswerken.

Heb je toch nog vragen na het lezen van dit artikel? Neem gerust contact met ons op. We zijn op werkdagen te bereiken van 08:30u tot 16:00 uur op nummer 030 – 810 05 00 of per email op info@nspoh.nl.