030 810 05 00

Of stuur ons een e-mail

Menu

Autisme en werk Print

In het kort

Er is steeds meer bekend over autisme spectrum stoornissen (ASS). Ben jij arts of arbeidsdeskundige en wil je meer weten over autisme en werk? Zodat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek, belastbaarheid en behandeling? Doe dan deze eendaagse module.

Wat je leert

Diagnostiek, belastbaarheid en behandeling van autisme

Je kunt deze module ‘Autisme en werk’ volgen als bij- of nascholing. Tevens is hij incompany uit te voeren.

Tijdens deze eendaagse module staan autisme spectrumstoornissen (ASS) centraal. In het eerste deel van het programma gaat de docent in op de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. De kernsymptomen komen aan bod en we bespreken hoe deze er in de praktijk uitzien. Ook behandelen we de cognitieve problemen die gepaard gaan met autisme. Een ervaringsdeskundige op het gebied van autisme en werk (bedrijfs- of verzekeringsarts) zal ingaan op de praktische omgang met werkenden waarbij een ASS wordt vermoed. Tot slot ga je aan de hand van casuïstiek aan de slag met het formuleren van begeleidingsadviezen.

We wisselen interactieve colleges, discussies en oefeningen met elkaar af. Samen met de inbreng van eigen casuïstiek zorgt deze opzet voor een maximaal leerrendement.

Na afloop van deze eendaagse module:

  • heb je meer kennis en inzicht in de problematiek van mensen met autisme.
  • ben je geïnformeerd over verschijningsvormen en verklaringsmodellen bij mensen met autisme en mogelijke soorten begeleiding.\
  • ken je mogelijkheden hoe je voor mensen met autisme een autismevriendelijke werkomgeving kunt creëren.
  • kun je autisme beter herkennen en inschatten welke gevolgen autisme heeft op het werk.
  • kun je de casuïstiek benaderen vanuit een sociaal geneeskundig perspectief.

Docent

Het onderwijs wordt verzorgd door Paul Geijtenbeek, specialist neurodiversiteit bij Duniek.

Voor wie

Bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en andere professionals die meer willen weten over autisme en werk. In aanvulling op de accreditatie hiernaast: voor arbeidsdeskundigen is deze module opgenomen in het overzicht met geaccrediteerde activiteiten van de NvvA die er 4 PE punten aan heeft toegekend.

Toelatingseisen

Hbo werk- en denkniveau

Ervaringen

Score in evaluatie: in 2021 waardeerden deelnemers een eerdere uitvoering van deze module met een 8,5.

Rooster

Datum Starttijd Eindtijd Onderwerp Locatie

Incompany

Het kan zijn dat je een volledige afdeling wilt laten bijscholen. Of je wilt heel specifieke vaardigheden aanleren. In die gevallen biedt incompany onderwijs uitkomst. Lees verder over onze scholing op maat.